Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl

17 Opvallende gezondheidsvoordelen van Astragalus-wortel

17 Opvallende gezondheidsvoordelen van Astragalus-wortel, ondersteund door wetenschappers.
Astragalus is al duizenden jaren medicijn gebruikt. Het is bekend door vele namen zoals huang qi in het Chinees, wat "gele leider" betekent, met betrekking tot de kleur van de wortels. In het Japans heet het Eni en Hwanggi in het Koreaans. Een andere gemeenschappelijke naam is "melk vetch". De gezondheidsvoordelen van Astragalus zijn talrijk en omvatten de mogelijkheid om het immuunsysteem te stimuleren, de energieniveaus te verhogen, allergieën te verlichten, de gezondheid van het hart te beschermen, verschillende kankers te voorkomen , de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten en de lijst gaat door. Astragalus is rijk aan ijzer, zink, foliumzuur en choline. Zijn wortels bevatten polysacchariden, triterpenoïden, isoflavonen, glycosiden, malonaten en saponinen. Astragaluswortel is een krachtig adaptogeen, dat het lichaam kan helpen om emotionele, mentale en lichamelijke stress te behandelen, evenals het hebben van grote voordelen voor het lichaam. Drie belangrijke componenten van astragalus zijn flavonoïden, polysacchariden en saponines. Flavonoïden hebben antioxidant kwaliteiten die vrije radicalen bewerken en helpen talrijke problemen zoals kanker, hartziekte en immunodeficiëntievirussen voorkomen.

17 gezondheidsvoordelen van astragalus:
Anemie: Astragalus helpt bij het versterken van de bloedvaten en verbetert de effectiviteit van het lichaam bij het leveren van zuurstof door het lichaam;
Anti-Aging: Telomere lengte in DNA is geassocieerd met veroudering. Kortere telomeren zijn indicatief voor beschadigde, oudere cellen. TAT2 verhoogt de activiteit en de productie van telomerase, een enzym dat de reparatie van telomeren op DNA vergemakkelijkt.Anti-inflammatoire: De saponines en polysacchariden in astragalus verminderen inflammatoire respons in een breed scala aan ziekten;
Astma: Traditioneel gebruikt om astma- aanval van chronische astma patiënten te voorkomen;
Koude en griep: Rijk aan antioxidanten om schade aan vrije radicalen te bestrijden en het immuunsysteem te stimuleren;
Kanker: Astragalus kan antitumor effecten hebben, specifiek tegen melanoom en leukemie en maagkankercelgroei;
Chemotherapie bijwerkingen Reliëf: Patiënten die chemo ontvangen, kunnen sneller herstellen en reliëf ervaren van symptomen zoals misselijkheid, braken en diarree;
Cholesterol: Studies tonen aan dat astragalus veelbelovend is in zijn vermogen om cholesterolgehalte te verlagen en als bewezen in menselijke proeven een goed alternatief voor statines zou zijn;
Diabetes: verlaagt de bloedsuikerspiegel;
Hartziekte: Handelt als een antioxidant en behandelt hartziekte. Succesvol is astragalus gekoppeld aan conventionele behandeling voor virale myocarditis;
Slaaploosheid: Omdat astragalus uw algehele gezondheids- en hormonale balans bevordert, kan astragalus op consistente wijze worden gebruikt om uw lichaam terug te krijgen in een normaal circadiaans ritme;
Immuunsysteem Booster: Deze studie toont dat astragalus het vermogen van omimmuun responsen kan regelen;
Nierziekte: Voorlopig onderzoek suggereert dat astragalus de nieren kan beschermen en kan helpen bij de behandeling van nierziekte;
Leverkanker: Deze studie deelt het succes van astragalus bij het verminderen of vernietigen van kankertumoren, vooral in gevallen van chemo resistance;
Seizoensgebonden allergieën: Astragalus kan de symptomen verminderen bij mensen met allergische rhinitis of hooikoorts.
Toxineverwijdering: Astragalus biedt ondersteuning voor leveractiviteit en kan ook helpen bij het verminderen van de effecten van toxine overbelasting in de lever;
Wondgenezing: Opwindend nieuws over verhoogde herstelcijfers voor het helen van wonden en het voorkomen van littekens.
Wie moet Astragalus niet gebruiken.

Hoewel dit gunstig kan zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem, is het niet een goede keuze voor mensen met een auto-immuunziekte , omdat het uw symptomen kan verergeren. Tenzij door een arts goedgekeurd, mogen mensen met multiple sclerose, lupus en reumatoïde artritis, Crohn's ziekte, multiple sclerose, psoriasis, type 1 diabetes of systemische lupus erythematosus geen astragalus gebruiken.

Mensen die transplantatiechirurgie hebben gehad, mogen geen astragalus gebruiken, omdat ze tegemoet komen aan het geneesmiddel (cyclofosfamide), dat verantwoordelijk is voor het minimaliseren van het risico op orgaanafstoting. Astragalus kan interfereren met de effectiviteit van corticosteroïde medicijnen en andere geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken.
Zwangere en verpleegmoeders zouden dit ook moeten bespreken met hun zorgverlener.

Astragalus integreren in uw dieet:
Astragalus wortel is leverbaar in vele vormen, zoals gedroogde wortelstrips, tincturen, poeders, capsules en tabletten. Het kan als thee worden gebruikt, strips kunnen aan soepen worden toegevoegd en poeders kunnen bij vele recepten worden toegevoegd.

[ssba-buttons]

Translate »
%d bloggers liken dit: