Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl

Acunova-Eyecare acupunctuurbehandelingen in de oogheelkunde.
Informatie over mijn activiteit als acupuncturist, met bijzondere aandacht voor de Boel acupunctuurbehandelingen die ik beoefen voor de preventie en behandeling van disfuncties van oogziekten:

degeneratieve bijziendheid
maculopathie
droge en natte seniele maculaire degeneratie
glaucoom
droge ogen
diabetische retinopathie
retinale vasculaire occlusie
retinitis pigmentosa

Voor diegenen die dit soort acupunctuur voor de ogen niet weten, is het belangrijk om te specificeren dat de naalden in andere delen van het lichaam worden gefixeerd (ver van de ogen!)
Ontmoeting met de Boel-methode
De ontmoeting met de Boel-methode en met prof. John Boel was, in mijn leven als acupuncturist onverwacht en verhelderend.
Het heeft me overtuigd om een nieuwe weg in te slaan die me veel voldoening schenkt en vooral aan mijn patiënten.
In 2017 was ik op zoek naar een effectieve therapie voor de behandeling van oogaandoeningen toen ik de site van Prof Boel tegenkwam, evenals talrijke artikelen van buitenlandse kranten .
Ik las verhalen van patiënten die een betere zicht hadden gekregen. Dit was echt te veel voor iemand zoals ik, die met een westerse methode is opgeleid en die niet wil dat patiënten worden misleid over een onderwerp dat zo fundamenteel is voor het dagelijks leven, zoals zicht.
Ik vertrok naar Zwitserland, vastbesloten om John Boel te ontmoeten en persoonlijk te verifiëren. Sterk verankerd in mijn overtuigingen en kennis, maar beschikbaar om de resultaten te verifiëren en te evalueren kwam ik in aanraking met de Boel-methode. Natuurlijk, al tijdens de eerste tests, deelde ik met Prof. John Boel Senior de resultaten die werden verkregen met mijn patiënten die werden behandeld met zijn methode.
Deze behandeling is compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.
De naalden worden weg van de ogen geplaatst, omdat het principe van reflexologie wordt uitgebuit: een punt wordt gestimuleerd om op een ander punt een resultaat te verkrijgen.
De naalden zijn gemaakt van staal, eenmalig gebruik, steriel, erg dun.
De pijn die wordt gevoeld bij het aanbrengen van de naald is vergelijkbaar met die van traditionele Chinese acupunctuur: het voelt op het moment dat de naald wordt ingebracht en verdwijnt dan, zodat sommige patiënten tijdens de sessie in slaap vallen.
In de volgende dagen kunt u positieve bijwerkingen krijgen, zoals verzwakking of verdwijning van osteo articulaire pijnen in verschillende delen van het lichaam, betere slaapkwaliteit, algemene ontspanning, tinnitusverzwakking en / of gehoorversterking, temperatuurverbetering in koude handen en voeten en verzwakking of verdwijning van krampen en tintelingen.
Om te weten of de Boel-acupunctuurbehandeling nuttig kan zijn in uw specifieke geval, boekt u een eerste bezoek en binnen een paar dagen zult u het weten.

Afspraak maken

Contactformulier

 

Translate »