Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl

Bij het Helios-Medica wordt voor voedselintoleraties een succesvolle behandeling volgens de methode Sanoconcept DesensPro gevolgd.

De behandeling bestaat uit drie stappen:

  • diagnose (vaststellen primaire allergeen)
  • energetische medicatie, supplementen en/of vitaminen
  • vaststellen dieet
 

Bij het behandelen van voedselintolerantie is het essentieel om de juiste (boosdoener) te vinden. Vervolgens is zaak om met energetische middelen (onder andere homeopathie) de afwijkende reacties op de voedingsfactor(en) langzaamaan te normaliseren, het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem weer te versterken. Tegelijkertijd is het volgen van een dieet om de toevoer van de belastende voedingsstoffen te minimaliseren natuurlijk onontbeerlijk. In deze drie stappen werken wij samen aan een goede gezondheid.

Voedselintolerantie blijkt ook bij diverse psychische klachten een belangrijke speler te zijn. Ook mensen met ADHD of met een aandoening uit het autistisch spectrum blijken veel baat te hebben bij deze methode. Wetenschappelijk wordt hier onderzoek naar gedaan door Universiteit Nijmegen met het eliminatie dieet. Sanoconcept DesensPro, oorspronkelijk ontwikkeld door Ton van Gelder, is een versnelde methode van de wetenschappelijke variant.

Goede en afwisselende voeding is uitermate belangrijk voor een mens, er kunnen echter intoleranties tegen bepaalde stoffen bij u optreden. Bij Helios-Medica zijn we in staat mogelijke intoleranties te onderzoeken en een gevarieerd dieet op te stellen.

 

Voedselintolerantie
download folder
Pat-folder-Voedselintolerantie.pdf (1.12MB)

 

Bron:http://www.sivas.nu/

Naast het Sanoconcept DesensPro programma passen wij ook andere technieken toe.

 

Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur wordt via het oor gediagnosticeerd en behandeld. Deze behandelmethode is een volledig op zichzelf staande tak binnen de acupunctuur.

 

Cupping

Een techniek waarbij de focus ligt op deblokkeren en doorbloeden. Zeer effectief bij nek- en schouderklachten, longproblemen en verkoudheid. In 2013 werd deze techniek omarmd door diverse Amerikaanse topsporters om hun lichaam soepel en vrij van spierpijn te houden.

 

Moxa

Het verwarmen van het lichaam is essentieel bij deze techniek. Binnen de gynaecologie wordt moxa gezien als oplossing van de stuitligging bij baby’s. Ook gebruiken wij deze behandeling om de energie bij u toe te laten nemen.

 

Voeding

Goede en afwisselende voeding is uitermate belangrijk voor een mens, er kunnen echter intoleranties tegen bepaalde stoffen bij u optreden. Bij het Helios-Medica zijn we in staat mogelijke intoleranties te onderzoeken en een gevarieerd dieet op te stellen.

 

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op. 

 

Translate »