Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl

Warmte, Koude, Natte Cupping

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi) opheft.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.

Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is.

Door de negatieve druk in de plastic cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • kou en opkomende verkoudheid
  • spier- en gewrichtsklachten
  • hoofdpijn/migraine
  • rug-, nek en schouderpijn
  • pijn in de onderbuik
  • zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

Wanneer kies je voor deze therapie: als u kou en/of veel spanning in uw lichaam heeft. En een massage niet het gewenste effect heeft.

Wat houd het in: het wordt uitgevoerd in combinatie met een massage vanaf een uur, waarvan 20 min gebruikt wordt voor de cupping therapie. er worden speciale cups op bepaalde plekken van het lijf geplaatst. Waarna er een negatieve druk wordt toegepast.

Doelstelling: het opheffen en afvoeren van energieblokkades. Verminderd, kou en opkomende verkoudheid, spier en gewrichtsklachten, hoofdpijn en migraine, pijn in de onderbuik en zwelling en/of vocht in de knie of enkel. Na de therapie ontstaan rode tot donker paarse plekken op het lichaam die vanzelf verdwijnen na ongeveer 1 á 2 weken.

Bij een gevoelige of zwakke huid wordt cupping therapie afgeraden.

Let op: Na de cupping therapie is het verstandig om het lichaam goed warm te houden, ook na het sporten. Niet koud douchen zelfs wanneer het buiten warm is.

Cupping therapie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

 

Afspraak maken

Translate »