Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus Shiatsu basis massage

juni 14

€139,

Shiatsu basis massage

Locatie: Pelmolen7, te Houten

Datum en tijd: 19 maart te Houten en 14 juni te Houten (6 lesuren) 10:00-16:00

Niveau: Beginners / gevorderden

Vereiste vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding verreist

Kosten: € 139,- ex btw

Docent: Bosko Petrov

In de cursus Shiatsu basis massage wordt de Japanse Shiatsu traditie op een unieke manier gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Deze geneeskunde wordt in bijna alle Chinese ziekenhuizen succesvol toegepast. Duizenden jaren ervaring leerde dat niet enkel de spieren en botten belangrijk zijn, maar dat er meer is dan het voor ons bekende anatomische systeem. Het energiesysteem (QI). De energie in het lichaam ofwel de QI-stroom is op allerlei manieren te beinvloeden.

Deze kennis leidde in o.a China en Japan tot een zeer hoog ontwikkelde geneeskunde, met daarbinnen de Acupunctuur, Massage, Kruiden, Voedingen Bewegingsleer.

De basiskennis die aan deze traditionele geneeskunde ten grondslag ligt vormt de inhoud van de cursus. Veel verschillende massagetechniekenworden aangeleerd en toegepast op verschillende delen van het lichaam. Er wordt geleerd om te werken met de verschillende zones en met acupunctuurpunten.

Hiermee bereiken wij een dieper effect op het lichaam. Doordat de stroom van Qi voortdurend op gang gehouden wordt, kan het verplaatsen van energie (QI) en daarmeehet balanceren ervan, makkelijker worden bereikt.

Zachte technieken zullen daardoor toch stevigheid krijgen.

Hardere of diepere technieken zullen toch zacht voelen.

Essentieel voor de masseur is daarbij het zogenaamde (werken vanuit de Hara-Abdomen, het midden).

In de cursus wordt ingegaan op de shiatsu basistechnieken en behandeling van de achterzijde: schouders, boven- en onderrug. Het bekken, sacrum, heiligbeen, benen en voeten.

Voorzijde: schouders, armen, thorax, abdomen, bekken, benen, voeten. Belangrijk is de houding van de masseur zowel het contact.

De cursus is voorzien van koffie, thee en fruit en wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Translate »