Bezoek ons
Boomstede 638, 3608 BR Maarssenbroek
Bel ons
0346 - 554084
Stuur ons een bericht
info@heliosmedica.nl

Hoe werkt sportmassage?

Bij sportmassage pas ik gevarieerde handgrepen toe op een ontbloot lichaamsdeel. De massage is bedoeld om spieren voor te bereiden op een inspanning of om spierherstel na de inspanning te bevorderen. Het verschil tussen voorbereidend of herstellend zit in het tempo en de handgrepen die ik toepas. Sportmassage voorkomt dat er een blessure ontstaat of bevordert het herstel van een blessure.

Voor wie is sportmassage geschikt?

Of je nu sport op professioneel of op recreatief niveau, sportmassage is geschikt voor iedereen die beweegt. Ook als je helemaal niet sport, kun je baat hebben bij sportmassage. Niet-sporters hebben vaak dezelfde klachten als sporters, bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of stress. Een sportmassage kan uitkomst bieden.

Waarom sportmassage?

Blessures ontstaan als je vaak te veel ineens beweegt, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren als je aan het sporten bent, maar ook op je werk of in je vrije tijd. Met als gevolg: spierpijn, ophoping van afvalstoffen en blessures. Als je lichaam hier onvoldoende van herstelt, kan het overbelast raken. Sportmassage voorkomt dat er een blessure of overbelasting ontstaat. Ook bevordert sportmassage het herstel van een bestaande blessure.

Wat kun je verwachten van sportmassage bij Helios-Medica?

een betere doorbloeding, verbeterde stofwisseling

een afname of juist een toename van spierspanning

minder stijfheid

minder pijn

 

Afspraak maken

 

Translate »