Bindweefselmassage

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide intensieve massages. De ene massage worden de spieren stevig aangepakt, en bij de andere wordt de massage toegepast op de bindweefsellaag. De massages zouden mogelijk pijnlijk zijn. Hier door worden wel de weefsels een stuk soepeler.

Bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen. Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulite en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd. De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen rimpels, huidveroudering, rokershuid, verslapte huid, slecht doorbloedde huid, littekens, couperose en acne. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid. Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven. De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en zou wellicht ook pijn kunnen doen, maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.