Shiatsu Therapie

€45

Wat is shiatsu?

Shiatsu (Japans voor vinger-druk) is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarmee, zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op de menselijke huid, om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren, en specifieke problemen te behandelen.” (Definitie van Shiatsu volgens het Japanse Ministerie van Gezondheid).

Shiatsu therapeutische behandeling

  • Als Shiatsu therapeut bekijk ik de klachten vanuit de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Deze vorm van geneeskunst gaat er vanuit dat iedere lichamelijke of emotionele verstoring ontstaat door een energetische disbalans. Dit betekent dat de levensenergie niet harmonisch door de meridianen stroomt.
  • Tijdens het eerste consult begin ik met u een intakegesprek en vertelt iemand alles over zijn/haar klacht(-en).
  • Door middel van de pols, tong ,gelaat , hara diagnose ga ik na in welke meridianen de verstoring zit. Door die meridianen te behandelen, waar de balans niet optimaal is, kan een begin gemaakt worden om het lichaam weer in harmonie te brengen. Dit doe ik met behulp van de mogelijkheden die er zijn binnen de Shiatsu therapie.
Na de anamnese

Na de korte anamnese afgenomen te hebben, laat ik de patiënt in makkelijk zittende kleding plaats nemen op de behandeltafel of shiatsu futon mat. Aan het lichaam wordt door mij gevoeld waar zich blokkades en/of spanningen bevinden.

Effect

Met de technieken, die ik beheers, wordt dan zo goed en efficiënt mogelijk de disbalans behandeld. Dat geeft meestal direct resultaat. Als voorbeeld kan genoemd worden dat de gevoeligheid/pijn op die plaats vermindert/verdwijnt, dat er meer ruimte wordt ervaren op die plaats, zodat een diepere ademhaling mogelijk is.

Wanneer de resultaten van een behandeling niet direct op dat moment ervaren worden, worden ze later opgemerkt doordat men bijvoorbeeld veel meer ontspannen in het leven staat, situaties gemakkelijker aan kan, dat de bewegingsvrijheid is vergroot.

Dus er ontstaat meer flexibiliteit en mobiliteit op lichamelijk en emotioneel gebied.

Consult

Een eerste consult omvat een intakegesprek en een korte behandeling. Duur van het eerste consult is circa 90 minuten. Een vervolgconsult omvat een kort gesprek en een volledige behandeling. Duur van een vervolgconsult is 60 minuten.

Afhankelijk van de intake en diagnose stellen wij samen een behandelplan op. Dan kijk ik samen met u welke behandelingen wij gaan toepassen, die beter bij uw persoon passen.

Afspraak maken

Door op de knop “Book online” boven aan de pagina te drukken kunt u een afspraak maken en u vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden.