Er zijn veel verschillende soorten Japanse behandeltechnieken, Japanse acupunctuur is er daar een van. Na het inleidende gesprek neem je plaats op de futon (Japanse mat) of op de behandeltafel. Daarna stel ik de vervolg diagnose door middel van palperen en voelen van de reflexzones in de hara/abdomen (buik). Op basis van het voelen en je reactie daarop plaats ik de naaldjes die heel dun en fijn zijn max. 2 -4 mm diep. Na het zetten van de naaldjes op verschillende acupunctuurpunten van het lichaam, voel ik opnieuw de pols en hara en kijk ik of de pijnlijke zones verminderd zijn en er meer balans is. Harde, gestagneerde plekken worden zacht en pijnlijke zones verdwijnen. Het voordeel van de Japanse acupunctuur is dat de naaldjes klein en dun zijn zodat je (bijna) niet voelt dat ze worden geplaatst en doorgaans niet dieper dan 2 a 4 mm. De naaldjes blijven een tijdje zitten en deze techniek combineer ik met Shiatsu.

Zo ontstaat er een mooie combinatie die een diepe ontspanning brengt en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert en in balans brengt.

Ultieme Healing

ZEN-SHIATSU

Zen Shiatsu is een stijl waarbij de traditionele Japanse massage met de traditionele Chinese geneeskunde en de westerse kennis over fysiologie en psychologie zijn samengebracht.

Leven in Harmonie

JINSHIN-JYUTSU

Jin Shin Jyutsu harmoniseert lichaam, verstand en bewustzijn in gelijke mate en is uit diepe wijsheid voortgekomen.

Pijnloze Acupunctuur

TOYOHARI

Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. De naalden gaan bij Toyohari niet of heel oppervlakkig door de huid heen en blijven veelal niet staan tijdens de behandeling.

Kinderen pijnloos behandelen

SHONISHIN

In plaats van naalden worden kleine metalen instrumenten gebruikt waarmee gestreken of getikt wordt op de huid. Na de behandeling worden soms zeer kleine, metalen korrels met een plakkertje op de huid gezet.

De Hara, een reis naar jezelf

HARA MASSAGE

‘Er is niks belangrijkers dan gezonde ingewanden’, De buik tot rust laten komen, gevoelens in evenwicht brengen, knopen ontwarren, negatieve energie loslaten.

De Therapie tegen stress

TEISHIN

Teishin, zijn technische naalden, hoewel ze niet door de huid dringen. Ze worden in veel Japanse acupunctuurstijlen gebruikt en lokken hetzelfde soort effecten uit als een ingevoegde acupunctuurnaald.

1. Gentle Needling-techniek

-In Acupunctuur in Japanse stijl zijn de naalden heel dun en oppervlakkig ingebracht, en in sommige gevallen zijn ze helemaal niet geplaatst. Er is meestal geen manipulatie van de naald, maar in plaats daarvan wacht de beoefenaar totdat hij / zij voelt dat de Qi (energie) aankomt. Elke behandeling begint met contactnaalden op specifieke punten om de constitutie van een persoon op te bouwen. Voor Japanse beoefenaars bevinden de meest energieke en invloedrijke aspecten van Qi zich aan de oppervlakte van het lichaam (dat vervolgens intern in de organen gaat als we ‘s nachts slapen). Deze zachte naaldtechniek is geweldig voor zeer gevoelige mensen (HSP’s).

-Elke persoon wordt geboren met een constitutionele tekortkoming van een van de belangrijkste yin-orgaansystemen. We bekijken verschillende kenmerken en kenmerken van het individu om ons te helpen beoordelen wat de constitutionele tekortkoming is en hoe dit heeft geleid tot de huidige toestand van onbalans en ongemak. De belangrijkste yin-organen waar een persoon constitutioneel tekort kan komen zijn: milt, long, nier en lever (het hart is ook een hoofd-yin-orgaan, maar we geloven dat als een ziekte doorgaat naar een tekort aan hart, het alleen in de zeer late fase van het leven, zoals het Hart de gouverneur van het lichaam is). Als uw zwakke schakel bijvoorbeeld de long is, kunt u last hebben van chronische aanvallen van bronchitis of astma. Een ander kenmerk van iemand met een longdeficiëntie is veel lichaamshaar, omdat de longen het openen en sluiten van de poriën beheersen, dus als deze functie om te beginnen zwakker is, maakt het lichaam het goed met extra haar om de huid te beschermen en het lichaam warm te houden. Een behandeling begint met contactnaalden op specifieke punten om deze zwakke schakel te helpen voeden.

2. Een sterke nadruk op intuïtie en aanraking

-In Acupunctuur in de Japanse stijl is de diagnose zeer praktisch en wordt er veel nadruk gelegd op intuïtie en aanraking. In feite is 40% van de gelicentieerde acupuncturisten in Japan blind, dus het is belangrijk om de punten door de handen te kunnen “zien”. Punten kunnen worden gekozen om te worden genaaid op basis van hoe ze zich voelen, in plaats van hun bekende puntfunctie (sommige voelen mogelijk strak, gevoelig of zelfs energetisch ontoereikend of overmatig). De kanalen zijn gepalpeerd om te bepalen welke acupunctuurpunten het meest geschikt zijn voor de individuele patiënt. Een punt dat wordt gekozen door aanraking en intuïtie, wordt mogelijk niet altijd gesynchroniseerd met de bekende functie van dat punt.

– Veel zoals Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), we kijken naar de tong en pols om te zien wat er gaande is op een dieper niveau in het lichaam. In Japanse stijl voelen we de puls om te bepalen welke kanalen overtollig zijn en welke kanalen tekortschieten (elk orgaan heeft zijn eigen kanaal van energie dat door een bepaald pad van het lichaam stroomt, wat voelbaar is in een andere positie van de pols ). Acupunctuurpunten worden vervolgens gekozen om deze onbalans te corrigeren (door aanraking en palpatie zoals hierboven vermeld).

-In de Japanse acupunctuur doen we ook een buikpalpatie waarbij de buik wordt opgesplitst in verschillende gebieden om verschillende orgaansystemen te vertegenwoordigen. We kunnen veel vertellen over wat er gaande is door de buik te palperen.

3. Voor- en na-behandelingen

-In Acupunctuurbehandelingen in Japanse stijl is er meestal een voor- en een na-behandeling.

-De voorste behandeling is meer gericht op het uitbalanceren van de kanalen of meridianen van het lichaam (zoals gevoeld door de pols, en waarom de puls waarschijnlijk meerdere keren zal worden gevoeld gedurende een behandeling), en heeft de neiging om een ​​kortere behandeling te zijn. De Qi (energie) in de kanalen beweegt snel en verschillen kunnen vrijwel onmiddellijk in de puls worden gevoeld nadat een (hoognodig) punt is genaaid.

-De nabehandeling is langer en richt zich meer op het voeden van het lichaam via een aantal punten op de achterkant, genaamd shu-punten (elk orgaan heeft zijn eigen back shu-punt dat wordt gebruikt om dat systeem te versterken). Elk orgaansysteem heeft betrekking op een element in de natuur, daarom gebruiken we bepaalde elementaire patronen van naaldvorming op de rug om de constitutie van de patiënt te ondersteunen. De rugbehandeling die op deze manier wordt gebruikt, werkt op een dieper niveau, dus de naalden blijven langer zitten.