De samenstelling en eigenschappen van Kinesiotape is anders dan gewone (sport) tape. Door de specifieke samenstelling, materiaal en fabricage heeft de tape veel voordelen ten opzichte van andere tapesoorten.

Kinesiotaping is een van oorsprong Aziatische methode die gebruikt maakt van elastisch tape om blessures en overbelaste weefsels te helpen herstellen. De tapetechnieken hebben tot doel de stofwisseling en de doorbloeding in het aangedane weefsel te verbeteren. Hierdoor wordt het genezingsproces bevorderd en versneld.

Kinesiotape is elastisch en belemmert u niet in uw bewegingsvrijheid. Het materiaal geeft zelden allergische reacties, want het is zeer hypoallergeen; de tape is watervast: douchen en zwemmen zijn geen probleem! Het grote voordeel hiervan is dat u de tape 4 tot 6 dagen kunt laten zitten. Al die tijd doet de tape zijn werk. Dit is een goede aanvulling op de behandeling door de fysiotherapeut.

Toepassingen van Kinesiotape zijn onder andere:

Schouderblessures

RSI (ook wel KANS genoemd)

Tennis- en golferselleboog

Spierblessures

Rugpijn en nekklachten

Knieproblemen, met knieschijfpijn

Enkel verstuikingen en kuitblessures

Oedeem en bloeduitstortingen

Houdingscorrectie

Menstruatiepijnen

Verklaring van de werkzaamheid:

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor het effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uur behandeling.

Voor het gebruik van de tape vragen wij een kleine bijdrage in de materiaalkosten.

Voor meer info kunt u contact met ons opnemen.