AANDACHT- BEWUSTZIJN- ZINGEVING zijn onze 3 sleutels tot geluk.

Uw gezondheid, onze zorg!

Helios betekent zon. Het zon-teken staat voor: diepste wezen, ware aard, zelfbewustzijn en geestkracht. De zon geeft warmte en energie, is een bron van licht. De zon straalt, voedt en stimuleert. Helios betekent genezing, heel maken, heel worden.
Wij behandelen uw klachten, ondersteunen uw geestelijk en lichamelijk welzijn, en versterken uw weerstand preventief uit voorzorg.
Elke behandeling begint in principe bij jezelf, het is een ondersteuning van je eigen wil en beslissing met de wens tot verbetering of herstel, jij maakt die beslissing en wij helpen daarbij.
De therapeut begint met luisteren naar uw klachten en stelt ook vragen over u leefpatroon, slaapritme, eetgewoonten, stoelgang en eventueel menstruatie.
Onze uitgangspunt is dat wij je daarbij serieus willen ondersteunen en daar ook de tijd voor nemen
icon-img-1
Intakegesprek

Intake

Voordat je een consult aanvraagt, zal Helios-Medica je vragen een intake-formulier in te vullen. Met dit formulier krijgt je therapeut beter zicht op je klachten.

icon-img-2
Anamnese en diagnose

Diagnostiek

Het stellen van de juiste diagnose bestaat uit vier delen. Anamnese(het gesprek), aandachtig kijken, de tongdiagnose en de polsdiagnose.

icon-img-3
Opstellen behandelplan

Behandelstrategie

Na de intake/anamnese/diagnose wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld. Wij kijken en denken uiteraard mee met de wensen van de cliënt.

icon-img-4
Therapie

Behandeling

Behandeling is afhankelijk welke vorm van Therapie ingezet wordt. Meer informatie over behandelingen kunt u op onze site vinden.

Onze specialisaties

WIJ BIEDEN EEN ENORME WAAIER AAN ACUPUNCTUUR MOGELIJKHEDEN, DAARNAAST BESCHIKKEN WIJ OOK OVER SPECIALISATIES.

Shiatsu Therapie

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie. Met zowel zijn duimen als zijn vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs zijn knieën maakt de therapeut meestal draaiende bewegingen. Op die manier wil hij slecht functionerende organen verbeteren, onze algemene gezondheid stimuleren en instant houden. Shiatsu heeft veel weg van het eveneens erg populaire acupunctuur. Bij shiatsu maakt men echter geen gebruik van naalden. Net zoals dit bij acupunctuur het geval is maakt ook shiatsu deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Die gaat ervan uit dat niet de ziekte, maar de persoon als geheel moet aangepakt worden. De behandeling van dezelfde ziekte verschilt van persoon tot persoon en wordt dus individueel aangepakt. Shiatsu stimuleert lichamelijk herstel en volledige genezing. Op die manier beschikken we weer over voldoende energie die ons lichaam zijn evenwicht bezorgt. Shiatsu zorgt voor het succesvol behandelen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Zo brengt deze therapie ons dichter bij onszelf. Shiatsu duwt ons in de richting van een gezonde en natuurlijke eet-en levenswijze.

Acunova EyeCare

Informatie over mijn activiteit als acupuncturist, met bijzondere aandacht voor de Boel acupunctuurbehandelingen die ik beoefen voor de preventie en behandeling van disfuncties van oogziekten:

degeneratieve bijziendheid maculopathie droge en natte seniele maculaire degeneratie glaucoom droge ogen diabetische retinopathie retinale vasculaire occlusie retinitis pigmentosa

Voor diegenen die dit soort acupunctuur voor de ogen niet weten, is het belangrijk om te specificeren dat de naalden in andere delen van het lichaam worden gefixeerd (ver van de ogen!)

Omdat shiatsu een drukpuntmassage is, wordt de behandeling over de kleding heen gegeven. Het is daarom belangrijk dat je makkelijk zittende, bij voorkeur katoenen kleding draagt, bijv. een joggingbroek,t-shirt en een paar schone sokken.Vermijd een zware maaltijd vooraf. Shiatsu is het prettigst op een relatief lege maag. Neem ook een badhanddoek mee om op te liggen en drink na de behandeling voldoende water, vermijd inspannende activiteiten. Een behandeling met shiatsu-therapie duurt 60 – 90 minuten. Ik werk op een futon (matras) op de grond of op een behandeltafel. Afhankelijk van de klachten kijken we wat het meest geschikt is.
Voor persoonlijke ontwikkeling kunnen mensen ook bij ons terecht in de vorm van de traditionele REIKI Usui System of Natural Healing methode. Deze geven wij tot en met de Mastergraad. Ik hoop u, met de moderne en sfeervolle uitstraling van ons praktijkruimte, optimaal te kunnen behandelen en begeleiden. Belt u ons voor een afspraak? U bent van harte welkom!

Bosko Petrov

Therapeut

Vangelica Petrov

Therapeut