REIKI inwijdingen

Inwijding Reiki 1

Dit is je eerste stap in het Reikiproces. Je begint aan een nieuwe ontwikkelingsfase in jouw spirituele groei. Reiki 1 is werkzaam op het lichamelijk niveau en is in eerste instantie bedoeld voor jezelf, je leert echter ook op welke wijze je anderen kunt behandelen. Je ontvangt van ons een uitgebreide map met informatie over de geschiedenis van Reiki en beschrijvingen van de behandelingsmogelijkheden en de daarbij behorende handposities. Het oefenen van het geven van een behandeling. Nadat je bent ingewijd begint je lichaam aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.

Inwijding Reiki 2

Reiki 2 is het natuurlijke vervolg waarmee je een behoorlijke stap vooruit neemt. Waar Reiki 1 alleen op lichamelijk niveau werkt kom je met Reiki 2 op het mentaal/geestelijk niveau en heb je dus een behoorlijk krachtig instrument in handen. Je kunt jezelf nu beter verbinden met iemand die je behandeld en zelfs energie op afstand sturen. Voor jezelf betekent het ook een stevige duik in je ontwikkeling want je eigen proces gaat natuurlijk ook gewoon door en je gaat nu de confrontatie aan met jezelf op geestelijk/mentaal niveau. Voor Reiki 2 krijg je natuurlijk een aanvulling voor je cursusmap met 3 Reiki symbolen en de uitleg hoe en waar deze gebruikt mogen worden. Het spreekt voor zich dat je eerst Reiki 1 gedaan moet hebben en er tussen de beide inwijdingen ongeveer een 3 maanden zit.

Inwijding Reiki 3 (Master)

Dit is de weg om toegang te vinden tot verdere spirituele groei, die je leven zal verrijken en naar hoger niveau tilt, naarmate je meer en meer bereid bent je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen. Je ontvangt tijdens de inwijding het Master symbool, het lichtsymbool, aangereikt. Met dit Master symbool wordt ook geoefend. Door de inwijding in de derde graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt. Hiermee ben je in de fase van het spirituele/zielsniveau terecht gekomen. De initiatie van het Master symbool zorgt ervoor dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki energie te geven.

Spirituele ontwikkeling

Als je een innerlijke drive voelt om je spiritueel te ontwikkelen of als je de spirituele/geestelijke kant van het leven eens wilt gaan onderzoeken of als je voelt dat het nu de tijd voor je is het roer om te gooien omdat je leven niet meer loopt zoals je gewenst had, dan zijn er oneindig veel manieren om je spirituele kant te verkennen en te voeden. Meestal begint het met lezen van spirituele tijdschriften en boeken; vervolgens kan men cursussen en workshops op dat gebied volgen.

Maar ook om dagelijks thuis met spiritualiteit bezig te zijn, zijn er legio mogelijkheden.

Waarvoor dient spirituele ontwikkeling?

Spirituele ontwikkeling is de reden van ons bestaan hier op Aarde. We zijn hier gekomen om ons steeds verder te ontwikkelen in spirituele zin. We zijn hier gekomen om ons te herinneren wie we werkelijk zijn: kinderen van God. Zolang we dit gegeven blijven ontkennen zullen we strijd ontmoeten. Als we eenmaal zover zijn dat we al dat gevecht, al die weerstanden en oorlogen echt zat zijn, gaan we op zoek naar andere waarden en ontdekken we de ware rijkdom van leven. Dan willen we leren en groeien, groeien naar het Licht waar we oorspronkelijk vandaan komen.

De Aarde is een leerschool

Net als dat wij ouders onze kinderen naar school sturen om te leren, gaf God ons planeten om te leren. Ooit leefden wij gelukkig met z’n allen in het goddelijk paradijs. Een aantal van Gods kinderen, wij dus, dachten: hoe zou het zijn zonder God? Zo ontstond de afscheiding en werden duale planeten gecreëerd als ervaringssferen. En we begonnen te spelen in het veld van dualiteit (goed-kwaad, dag-nacht, zwart-wit enz.) en langzaam maar zeker verwijderden wij ons steeds verder van ons ware Thuis (God).

De laatste jaren hoor je steeds vaker de kreet: Los van God. Zo lijkt het inderdaad soms als je in de wereld om je heen kijkt. Gelukkig zijn wij allen in werkelijkheid voor eeuwig onlosmakelijk verbonden met onze ware Bron, alleen zijn we ons daar meestal niet bewust van. Echte afscheiding bestaat dus eigenlijk helemaal niet. Doordat wij ons steeds meer met onze rol als mens in een lichaam gingen identificeren, zijn we vergeten wie we werkelijk zijn: kinderen van God, medescheppers en dus goddelijk.

Velen van ons zijn uitgespeeld en verlangen erna om de verbinding met God te herstellen om weer in harmonie en vrede te kunnen zijn. Op deze planeet zijn momenteel gigantisch veel mogelijkheden om aan dit verlangen uitdrukking te geven en te werken aan de eigen spirituele ontwikkeling. Alles in het leven dient er toe om te leren hoe we weer het Christusbewustzijn kunnen bereiken en los te laten wat niet meer bij ons past. We hoeven slechts bereid te zijn ons denken te onderzoeken en anders na het leven te kijken.

Wie informatie wil ontvangen over Reiki of cursussen/workshops in Usui Reiki, kan vrijblijvend een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met ons. Ook als je al een graad in Reiki hebt, verdieping zoekt en wilt weten wat een volgende stap voor je kan zijn kan je zo’n afspraak maken. Het is ook een mooie gelegenheid om de sfeer van onze Reiki praktijk te proeven. De duur van een informatief gesprek is afhankelijk van je vragen, maar gemiddeld rond de 60 minuten. De bijdrage voor dit gesprek is een bedrag naar eigen keuze.

Afspraken worden alleen telefonisch gemaakt.