Retinale vasculaire occlusie

Retinale vasculaire occlusie beïnvloedt het oog, met name het netvlies. Het netvlies is de lichtgevoelige laag weefsel die langs de achterkant van je oog loopt. Het is bedekt met speciale cellen, staven en kegeltjes genoemd, die licht in neurale signalen omzetten en deze signalen naar de hersenen sturen, zodat je het kunt zien. Het netvlies is van vitaal belang voor het gezichtsvermogen.

Het vasculaire systeem omvat bloedvaten, die aderen en aders worden genoemd, die bloed door uw lichaam transporteren, inclusief uw ogen. Uw netvlies heeft een constante toevoer van bloed nodig om ervoor te zorgen dat uw cellen voldoende voedingsstoffen en zuurstof binnenkrijgen. Bloed verwijdert ook het afval dat je netvlies produceert. Het is echter mogelijk dat een van de bloedvaten naar of van het netvlies wordt geblokkeerd of een bloedstolsel heeft. Dit wordt een occlusie genoemd.

De occlusie kan ertoe leiden dat bloed of andere vloeistoffen zich ophopen en voorkomen dat het netvlies het licht correct filtert. Wanneer licht wordt geblokkeerd of vloeistoffen aanwezig zijn, kan een plotseling verlies van gezichtsvermogen optreden. De ernst van het gezichtsvermogenverlies kan afhangen van waar de blokkade of stolsel is opgetreden.