Toyohari

Toyohari

De nadruk bij Toyohari ligt op het voelen. Ze zeggen: “Diagnose stellen is behandelen”. Naast het voelen van de buik en de meridianen wordt de diagnose ook gesteld door het voelen van de pols. Meridianen sturen verschillende systemen in het lichaam aan. Het herstel van de balans in de meridianen zorgt ervoor dat de systemen weer op de juiste manier worden beïnvloed en hierdoor zal het lichaam zich kunnen herstellen. Dit heeft tevens een ontspannende werking. Acupunctuur is van oorsprong Chinees en door de nauwe banden tussen beide landen in Japan terecht gekomen. In Japan heeft het zich verder ontwikkeld. Begin vorige eeuw heeft een groep acupuncturisten een nieuwe stroming binnen de acupunctuur ontwikkeld: Keiraku Chiryo, wat meridiaan therapie betekent. Toyohari is een vorm van Keiraku Chiryo.

De essentie van Toyohari en meridiaan therapie is het in balans brengen van de energie in de meridianen, de energiebanen. Als de meridianen in balans zijn, is het lichaam in balans en is het gezond en in staat gezond te blijven. De meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. Verstoring in één meridiaan heeft dan ook gevolgen voor de andere meridianen. Door de meridianen weer in balans te brengen, wordt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Pijnloos Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn hele specifieke technieken ontwikkeld die als kenmerk dragen: minder is meer.

De naalden gaan bij Toyohari niet of heel oppervlakkig door de huid heen en blijven veelal niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.