Toyohari

Toyohari is een stijlvorm binnen de Japanse acupunctuur.

Acupunctuur is van oorsprong Chinees en door de nauwe banden tussen beide landen in Japan terechtgekomen. In Japan heeft de acupunctuur zich verder ontwikkeld. Begin vorige eeuw heeft een groep acupuncturisten een nieuwe stroming binnen de acupunctuur ontwikkeld: Keiraku Chiryo, wat meridiaantherapie betekent.

Toyohari is een vorm van Keiraku Chiryo.

De essentie van Toyohari of meridiaan therapie is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezond te blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor de anderen.

Een klacht komt vaak niet alleen. Er zijn zes Yin en zes Yang meridianen die onderling een sterke relatie hebben. De 12 meridianen zijn onderverdeeld in de vijf fasen, Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De Toyohari-acupunctuur bekijkt systematisch alle fasen en Yin- Yang relaties om de meridianen weer te balanceren

Pijnloos

Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn hele specifieke technieken ontwikkeld die als kenmerk dragen: minder is meer. De naalden gaan bij Toyohari niet of heel oppervlakkig door de huid heen en blijven veelal niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.