Even helemaal Zen, lichaam en geest in evenwicht, brengt verandering in het zijn!
Shiatsu stimuleert de levenskracht!
Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.
De eerste keer?
Als je komt voor Shiatsu-therapie, zal ik bij de eerste behandeling een diagnose stellen. Om hiertoe te komen, zullen we een intakegesprek houden. Mijn vragen zullen gaan over je daadwerkelijke klachten, maar daarnaast zal ik vragen stellen die voor jou irrelevant lijken. Deze zijn echter noodzakelijk om tot de juiste diagnose en dus ook juiste behandeling te komen. Naast het gesprek, zal ik ook je pols en Hara (buik) voelen en je tong bekijken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klacht(en). Ik zal daarom bij de gestelde diagnose een prognose geven. Hierbij geef ik aan hoeveel behandelingen ik denk dat je nodig hebt.
Wat kan shiatsu massage voor u betekenen?
Shiatsu kan helpen bij tal van klachten. Tegenwoordig zijn stress gerelateerde klachten veel voorkomend: nek- en schouderpijn, lage rugpijn, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsklachten, overprikkeling, slecht slapen, burn-out, migraine, oververmoeidheid …. Shiatsu kan zowel preventief of als therapie worden toegepast.
Als zorgaanbieder ben ik aangesloten bij een klacht- en tuchtrecht instantie SCAG.
Klachtrecht
Ik val als therapeut onder Wkggz-klachtrecht bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). SCAG is een rijks erkende en volledige onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.
Als RBCZ register therapeut val ik eveneens onder het tuchtrecht van de Complementaire Zorg (TCZ).
Lees hier meer over de klachtenprocedure