Traditionele Chinese Geneeskunde & Helios Acupunctuur

GEZONDHEID EN WELZIJN

Ondersteuning geven in elk seizoen van het leven

Resonantie, Harmonie, Balans

cadeaubon

Zachte effectieve genezing!

Traditionele acupunctuur wordt al duizenden jaren beoefend en is een veilig en effectief gezondheidszorgsysteem. Door de vitale energie van het lichaam, bekend als qi, in evenwicht te brengen, herstelt het een goede mentale en fysieke gezondheid en welzijn.

Acupunctuur heeft een pijnstillende en kalmerende werking en kan dus behulpzaam zijn bij chronische ziekten en stress gerelateerde symptomen. Een behandeling met acupunctuur is ook preventief effectief, omdat het een ontspannend en slaapverwekkend effect heeft en daardoor het immuunsysteem kan versterken. Volwassenen en kinderen kunnen profiteren van deze zachte geneeswijze. Ik maak gebruik van acupunctuur ter ondersteuning van vrouwen tijdens zwangerschap en ondersteuning voor de bevalling, evenals paren met kinderwens. In ons centrum vindt u een sfeer van rust en ontspanning. Tijdens de acupunctuurbehandeling kunt u hier heerlijk tot rust komen en uw gedachten even laten rusten. In een persoonlijk gesprek en met behulp van diagnose van de traditionele Chinese geneeskunde analyseer ik blokkades van de levensenergie in het lichaam. Het resulterende beeld van de energiestroom van levensenergie in het lichaam dient als basis voor het behandelplan. Tijdens de behandeling met acupunctuur worden op bepaalde schakelpunten in het lichaam fijne naalden geplaatst om de vitale energie te reguleren en te bevorderen. Ik behandel je met zeer fijne acupunctuurnaalden om een zachte therapie te garanderen. Ik gebruik van pijnloze lasertherapie op niveau voor kinderen. De acupunctuurbehandeling vul ik aan met Kruidenformules en westerse geneeskrachtige planten-formules, die ik persoonlijk voor jou creëer.

Energetische therapie, Chinese kruidentherapie, Systemische enzymtherapie, Vitaminen- & mineralensuppletie

Met mijn professionele ervaring als acupuncturist, TCM therapeut en natuurgeneeskundige ondersteun ik u graag met uw zorgen.

De visie in de Natuurgeneeskunde is om, met een natuurlijke methode of prikkel, de verstoringen in het organisme op te heffen en de natuurlijke vitaliteit te versterken. Deze methoden of prikkels zijn soms heel fysiek (massage therapie of aanvulling met vitaminen bijvoorbeeld) maar kunnen ook meer ‘energetisch’ van aard zijn. Energetisch gezondheid wil zoveel zeggen als het hebben een normale energie huishouding welke wordt weerspiegeld in onze lichamelijke gesteldheid, onze geestelijk- emotionele balans en onze spirituele helderheid.

  Ben jij bang voor naalden of wil jij om andere redenen niet geprikt worden met naalden? Dan kun je bij ons nog steeds acupunctuur ondergaan. Er bestaan namelijk vele varianten van acupunctuur zonder naalden
  Acupunctuur zonder naalden

  Pijn is een menselijke ervaring, cognities, emoties en gedrag worden beïnvloed door sociale en culturele context en hebben invloed op de pijnbeleving. Deze pijnbeleving is vooral een menselijke ervaring, het is subjectief en bestaat dan ook volledig in het hoofd. De perceptie van pijn wordt actief gecreëerd door de hersenen. Pijn is, net als de perceptie van andere zintuigen, te beïnvloeden. Hersenen maken bijvoorbeeld gebruik van datareductie: op basis van verwachtingen en emoties is er sprake van selectieve aandacht. Ook kan informatie extra waarde krijgen door emotie: de context die pijnbeleving kleurt is de psychologische gemoedstoestand van een persoon, ofwel emoties. Een aantal voorbeelden van het beïnvloeden van pijn zijn: wrijven, shiatsu, acupunctuur, hypnose, therapie en een placebo.

  Vangelica Petrov

  Vrouwengeneeskunde en kinderen

  Acupunctuur, Chinese kruiden, Reflexologie

  • Woensdag: 08:00 – 18:00
  • Vrijdag: 08:00 – 18:00
  • Zaterdag: 09:00 – 14:00
  • Zondag: Gesloten
  • Mogelijkheid om buiten de openingstijden een afspraak te maken.
  Lid van: Nederlandse vereniging voor Acupunctuur N.V.A/VBAG/RBCZ/TCZ
  N.V.A Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur: D4314 || VBAG nr: 22111014 || RBCZ licentienummer: 220064R|| Reiki Master nummer: M15/0918 || KVK-INSCHRIJFNUMMER: 69539413

  Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.