Oogbehandelingen

ZIE HET LEVEN DUIDELIJK

Acunova Eyecare

GeĆÆntegreerd acupunctuur behandelingsprogramma om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van onze patiĆ«nten en de onderliggende aandoeningen die verband houden met oogaandoeningen.

AANKOMST IN DE 21E EEUW

Het feit dat complementaire geneeskunde tegenwoordig een essentieel onderdeel van de medische zorg vormt en het individuele herstelproces, vooral in de 21e eeuw, wordt ook bewezen door de grote vraag naar behandelingsmethoden die worden aangeboden bij Helios-Medica & Acunova-EyeCare. Voor de experts van Acunova-EyeCare is natuurgeneeskunde evenzeer een verstandige aanvulling op conventionele geneeskunde, als een leverancier van nieuwe therapieƫn. Steeds meer mensen herkennen en gebruiken deze meerwaarde. De ervaren alternatieve behandelaars en gekwalificeerde medewerkers van het competentiecentrum beginnen hun werk waar anderen grenzen bereiken.

De ogen zijn de spiegels van de ziel

Hoe worden oogaandoeningen precies behandeld met acupunctuur?

Voor oogaandoeningen die chronisch zijn, vereist dit een intensieve behandeling, vooral bij het opstarten. Er zijn ongeveer 5 tot 14 dagen nodig voor een adequate behandeling, wat betekent ongeveer twee sessies per dag. Uiteraard zal dit variĆ«ren afhankelijk van de patiĆ«nt, behoeften, persoonlijke problemen, locaties, financiĆ«n en gezondheidstoestand in het algemeen. Eerst krijgt de patiĆ«nt een behandeling die ongeveer 30-60 minuten duurt voordat een pauze wordt ingesteld. Deel twee begint kort na de pauze en duurt ongeveer even lang. Door verschillende oogaandoeningen te behandelen, bieden we een aanvullende ondersteunende behandeling. Dit kan voedingsanalyse en voedingscounseling, massage, correctie van nek en schouders etc. zijn, maar natuurlijk ook een trainingsprogramma voor de patiĆ«nt, een programma voor het trainen van de ogen en de spiergebieden rond de ogen. Voorafgaand aan elke behandelingssessie maakt de therapeut een individuele afweging en probeert hij de behoeften en speciale omstandigheden van de patiĆ«nt in kaart te brengen die uniek zijn voor elke patiĆ«nt. Zowel therapeut als patiĆ«nt werken het plan uit en vinden samen overeenstemming om de voorspelbaarheid te behouden en de ruimte en de behandeling te vullen met een rustige sfeer. Er zullen verschillende acupunctuurtechnieken en -programmaā€™s worden gebruikt. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal gebaseerd zijn op medische normen van hoge kwaliteit in combinatie met oude tradities, samengebracht in een modern gezondheidsframe en gebruikt door geactualiseerde medische ethiek met de therapeut. Momenteel zijn de belangrijkste acupunctuurtechnieken die we gebruiken om verschillende oogaandoeningen te behandelen, een combinatie van kennis, ervaring en onderzoek van onze praktijk, gecombineerd met technieken van de Taiwanese arts Tan, de Chinese professor Master Tung en het Deens ontwikkelde systeem van Freddy Dahlgren, AcuNova Boel Akupunktur. Gebruikt in combinatie maakt het zeer goede herstelresultaten voor veel van onze patiĆ«nten.

Deze behandeling is compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

Hoewel er geen garantie is hoeveel verbetering kan worden gerealiseerd, hebben veel patiƫnten over de hele wereld Acunova oogacupunctuur geprobeerd en zijn ze geholpen. Zodra de initiƫle loop van de behandeling is voltooid en we zoveel mogelijk verloren gezichtsvermogen hebben hersteld, richt onze aandacht zich op het behouden van de winsten die we hebben behaald door onderhoudsbehandelingen. Degeneratieve aandoeningen vereisen voortdurend onderhoud en zullen alleen maar erger worden als ze worden verwaarloosd. De frequentie van deze onderhoudsbezoeken varieert, afhankelijk van de specifieke gezondheidsomstandigheden van de patiƫnt. De meeste patiƫnten komen vaker terug voor behandelingen gedurende het eerste jaar en gaan daarna verder met onderhoudsbehandelingen.

Wist u dat acupunctuur zeer efficiƫnt kan zijn voor de behandeling van verschillende oogaandoeningen?

De meest voorkomende oogaandoeningen die wij behandelen zijn: