Even helemaal Zen, lichaam en geest in evenwicht, brengt verandering in het zijn!

Shiatsu stimuleert de levenskracht!

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Wat kan shiatsu massage voor u betekenen?

Shiatsu kan helpen bij tal van klachten. Tegenwoordig zijn stress gerelateerde klachten veel voorkomend: nek- en schouderpijn, lage rugpijn, ademhalingsmoeilijkheden, spijsverteringsklachten, overprikkeling, slecht slapen, burn-out, migraine, oververmoeidheid …. Shiatsu kan zowel preventief of als therapie worden toegepast.

shiatsu
De eerste keer?

Als je komt voor Shiatsu-therapie, zal ik bij de eerste behandeling een diagnose stellen. Om hiertoe te komen, zullen we een intakegesprek houden. Mijn vragen zullen gaan over je daadwerkelijke klachten, maar daarnaast zal ik vragen stellen die voor jou irrelevant lijken. Deze zijn echter noodzakelijk om tot de juiste diagnose en dus ook juiste behandeling te komen. Naast het gesprek, zal ik ook je pols en Hara (buik) voelen en je tong bekijken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klacht(en). Ik zal daarom bij de gestelde diagnose een prognose geven. Hierbij geef ik aan hoeveel behandelingen ik denk dat je nodig hebt.

Kleding

De behandeling wordt gegeven zonder massageolie; je houdt je kleding aan.

Voor het eigen gemak en een goede doorstroming van Qi is het raadzaam om dunne, loszittende kleding aan te hebben.

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten. Zowel vanuit de leegte (waar te weinig energie is) als vanuit de volte (waar te veel energie is) kunnen klachten ontstaan. Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is. Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen gestimuleerd.

– U wilt de oorzaken van de klachten worden aangepakt in plaats van alleen de symptomen?

– Wilt u weten waar uw klachten mee te maken hebben?

– Heeft u alle onderzoeken al gehad, maar er wringt nog steeds iets wat u opgelost wilt hebben?