Voelt u zich niet optimaal? ✅Wij helpen u graag zich snel weer beter te voelen.

Helios-Medica Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode uit de T.C.M Traditionele Chinese geneeskunde. Verder is T.C.M een verzamelnaam voor een aantal behandelingstechnieken waaronder acupunctuur, kruiden en voedingsleer. Daarnaast is de T.C.M gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest onafscheidelijk zijn en dat de mens en omgeving elkaar beïnvloeden. Als er sprake is van een disbalans in het lichaam ontstaan er lichamelijke en/of emotionele klachten. Kortom, disbalans kan worden veroorzaakt door zowel externe omgevingsfactoren maar kan dus ook van binnenuit komen.

Wegens Westers onderzoek is de genezende werking van acupunctuur bewezen. Ook is Acupunctuur een techniek waarbij dunne naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Daardoor vindt een prikkeling plaats op die lichaamspunten. Kortom hersteld de acupuncturist zo een evenwichtsverstoring in het lichaam die ziekte tot gevolg heeft. Zo staat tijdens onze acupunctuurbehandeling immers niet de ziekte, maar de genezing centraal. Net als acupunctuur kan ook pijnloze acupunctuurelektro-acupunctuur en laser acupunctuur inclusief adviezen echter ook deel uitmaken van de behandeling. Ter verduidelijking werken wij uitsluitend met steriele wegwerpnaalden. In het geval van extra ondersteuning van je genezingsproces kan een middel als coaching als extra instrument worden ingezet in combinatie met de acupunctuurbehandeling.

Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:

U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen.

Voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen.

Geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken.

Preventieve behandelding om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden.

De WHO is van mening dat traditionele geneeskunde (TCM) belangrijk is en veelal wordt onderschat. Ze heeft daar een duidelijk standpunt over ingenomen. Het succes van een goede primaire gezondheidszorg wordt gedreven door de toepassing van zowel wetenschappelijke als traditionele kennis en de toegang tot effectieve en betaalbare geneeskunde, waaronder traditionele geneeskunde.

Traditionele, complementaire en integratieve geneeskunde

Acupunctuur: beoordeling en analyse van rapporten over gecontroleerde klinische proeven

Lid van: Nederlandse vereniging voor Acupunctuur N.V.A/VBAG/RBCZ/TCZ/Shiatsu Vereniging Nederland

AGB praktijkcode: 90063621 AGB code zorgverlenersnummer: 90104304
VBAG zorgverlenersnummer: 21708012 RBCZ licentienummer: 171265R
S.V.N registratienummer: 2018077
KVK-INSCHRIJFNUMMER: 69539413

Accreditatie bij: CPION/SNRO/KTNO

Als zorgaanbieder zijn wij aangesloten bij een klacht- en tuchtrecht instanties Quasir en Stichting Zorggeschil.

Helios-Medica is centraal gevestigd op twee locaties in Maartensdijk (De Bilt) en Maarssen (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingen, Shiatsu therapie, natuurgeneeskunde, vrouwengeneeskunde en professionele manueleenergetische behandelingen.