Voelt u zich niet optimaal? ✅Wij helpen u graag zich snel weer beter te voelen.

Helios-Medica Acupunctuur & TCM

Verlicht pijn, versterk het immuunsysteem en bevordert de balans, harmonie en integratie van de functies van alle lichaamsorganen.

Tijdens een traditionele acupunctuurafspraak krijgt u de gelegenheid om uw persoonlijke gezondheidsdoelen in detail te bespreken. U kunt zich concentreren op een verscheidenheid aan problemen (spijsverteringsfunctie, voortplantingsfunctie, slaap, stress, lichamelijke pijn, enz.). Er zal een behandeling volgen die is afgestemd op uw behoeften, en zoals een toenemend aantal onderzoeken bevestigen, kan uw gepersonaliseerde acupunctuurbehandeling een zeer effectieve en veilige manier zijn om tal van gezondheidsproblemen aan te pakken.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandeling

De acupuncturist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer vijftien tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Behandelen vanuit Passie!

Gespecialiseerd in de behandeling van psycho-emotionele klachten, stress en burn-out klachten, traumaverwerking en nog veel meer…

Helios-Medica video's

Patiëntinformatie en gezondheid

Praktijk Intro
Gezicht Acupunctuur
Shiatsu Therapie programma Intro
Shiatsu Therapie programma Intro
Cupping Therapie programma Intro
Moxa Therapie programma Intro

Contact

  Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:

  U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen.

  Voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen.

  Geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken.

  Preventieve behandelding om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden.

  5 Elementen

  Een belangrijk principe in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de leer van de vijf elementen. Ook hierbij is het uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens. Volgens het traditionele Chinese denken zijn er vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is wat wij de nazomer noemen. Elk seizoen is verbonden met een element. De elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water.

  Acupunctuur

  De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

  Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

  Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

  Acupunctuur

  Acupunctuur vermindert pijn en stimuleert de levensenergie

  Cupping Therapie

  Cupping-therapie is een krachtige techniek in massagetherapie om stijve en strakke spieren in het lichaam te verlichten en stimuleert onmiddellijk de bloedtoevoer op de getroffen gebieden. Diepe spierknopen en verklevingen worden op het huidoppervlak gezogen, zodat blokkades worden opgeheven. Het afval in het lichaam wordt vrijgegeven en onmiddellijk verwijderd.

  Diagnose

  De Chinese geneeskunde heeft een van de meest verfijnde diagnostische systemen ter wereld.
  Door het voelen van de pols, het zien van de tong en het stellen van gerichte vragen en lichamelijk onderzoek kan de Chinese geneeskundige de oorzaak van de ziekte opsporen.
  Tevens is de TCM therapeut in staat om ziektebeelden die zich aan het ontwikkelen zijn waar te nemen zodat er preventief gehandeld kan worden.

  Do-In oefeningen

  Do-In oefeningen & meridiaanstrekkingen
  Acupressuur
  Meditaties & visualisaties
  Energieversterkende oefeningen
  Alchemistische oefeningen voor lichaam, geest en ziel
  De Chinese geneeswijzen
  Taoïstische filosofie
  Voedingsleer volgens de Vijf Elementen

  5 Elementen
  Acupunctuur
  Acupunctuur
  Cupping Therapie
  Diagnose
  Do-In oefeningen
  De voordelen

  U kunt profiteren van acupunctuur zonder aan een bepaalde aandoening te lijden. als je je niet goed voelt of niet lekker in je vel zit, misschien moeilijkheden ervaart op het werk of ongelukkig bent in een relatie, dan kan acupunctuur je helpen om er gewoon beter mee om te gaan.

  5 elementen acupunctuur

  Jezelf kennen is de basis van gezondheid en welzijn. Leer meer over positieve zelfzorg met 5 element acupunctuur, want gezondheid en geluk beginnen van binnenuit.

  De onderliggende filosofie begrijpt dat het hele universum bestaat uit één vitale levenskracht (qi) die zich manifesteert als vijf verschillende elementen : water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer de elementen in evenwicht zijn, wordt de orde gehandhaafd. Wanneer er een onbalans is, verschijnen er symptomen. Door de oorzaak van onevenwichtigheid bij een individu te diagnosticeren, beïnvloedt de acupuncturist de stroom en kracht van energie die op de acupunctuurpunten wordt aangetroffen. Door het gebruik van warmte (moxa) en fijne naalden wordt de natuurlijke orde hersteld.

  Wegens Westers onderzoek is de genezende werking van acupunctuur bewezen. Ook is Acupunctuur een techniek waarbij dunne naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Daardoor vindt een prikkeling plaats op die lichaamspunten. Kortom hersteld de acupuncturist zo een evenwichtsverstoring in het lichaam die ziekte tot gevolg heeft. Zo staat tijdens onze acupunctuurbehandeling immers niet de ziekte, maar de genezing centraal. Net als acupunctuur kan ook pijnloze acupunctuurelektro-acupunctuur en laser acupunctuur inclusief adviezen echter ook deel uitmaken van de behandeling. Ter verduidelijking werken wij uitsluitend met steriele wegwerpnaalden. In het geval van extra ondersteuning van je genezingsproces kan een middel als coaching als extra instrument worden ingezet in combinatie met de acupunctuurbehandeling.

  De WHO is van mening dat traditionele geneeskunde (TCM) belangrijk is en veelal wordt onderschat. Ze heeft daar een duidelijk standpunt over ingenomen. Het succes van een goede primaire gezondheidszorg wordt gedreven door de toepassing van zowel wetenschappelijke als traditionele kennis en de toegang tot effectieve en betaalbare geneeskunde, waaronder traditionele geneeskunde.

  Traditionele, complementaire en integratieve geneeskunde

  Acupunctuur: beoordeling en analyse van rapporten over gecontroleerde klinische proeven

  Lid van: Nederlandse vereniging voor Acupunctuur N.V.A/VBAG/RBCZ

  N.V.A lidmaatschap nr: D4314
  VBAG zorgverlenersnummer: 21708012
  RBCZ licentienummer: 171265R

  Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.