Subtiele Japanse behandelingen & pijnloze acupunctuur

Acupunctuur vermindert pijn en stimuleert de levensenergie

In het westen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van acupunctuur behandelingen. Aanvankelijk was dit vooral bij chronische klachten waarbij de reguliere geneeskunde geen oplossing kon bieden. Tegenwoordig wordt het ook preventief gebruikt; om ziekte te voorkomen en voor het hervinden van een verstoorde balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

The pressure of the hands causes the springs of life to flow.

Tokujiro Namikoshi

Door de druk van de handen stromen de levensbronnen.

Glaucoom

Acupunctuur is een veilige optie voor glaucoombehandeling en kan minder bijwerkingen hebben dan sommige conventionele behandelingen.

Laser/Licht therapie

Laser therapie een innovatie in acupunctuur en verbeterde technologie! Laser acupunctuur is een moderne methode waarbij zonder naalden acupunctuur wordt toegepast. De laserdioden worden op acupunctuurpunten op het lichaam geplakt en het licht penetreert vervolgens het lichaamsweefsel.

Toyohari

Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn hele specifieke technieken ontwikkeld die als kenmerk dragen: minder is meer. De naalden gaan bij Toyohari niet of heel oppervlakkig door de huid heen en blijven veelal niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.

Acupressuur

Acupressuur is een uit China afkomstige techniek, waarbij de energieën van het lichaam geregeld worden door het uitoefenen van druk op de meridiaan-punten (energiebanen) op het lichaam. Dit heeft invloed op de emoties, spanningen en zorgt voor verlichting van pijn. Bij acupressuur wordt voornamelijk enkel druk uitgeoefend met de handen en vingen, bij acupunctuur wordt er gewerkt met zeer dunne naalden die op specifieke punten in het lichaam geplaatst worden.

Samurai Shiatsu

Shiatsu voor kinderen – Samurai Shiatsu is een praktisch oefenprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, waarbij beweging wordt gebruikt en een Multi-zintuiglijke waarneming wordt opgebouwd. De speciale oefeningen bevorderen de gezondheid en het welzijn, verbeteren de concentratie en bevorderen een goede houding. Het programma is duidelijk gestructureerd en zo ontworpen dat kinderen de oefeningen na relatief korte tijd zelfstandig en effectief kunnen uitvoeren. Regelmatig uitvoeren van het programma vermindert de opgebouwde stress (o.a. test- en examenangst) en verbetert de concentratie. Dit bevordert de ‘self-efficacy’ van kinderen, omdat ze met eenvoudige hulpmiddelen voor zichzelf en anderen beter in staat zijn om iets te bereiken. De wetenschap zichzelf te kunnen helpen in moeilijke situaties geeft het kind het vermogen en de zekerheid om te handelen. Door anderen een behandeling te geven, neemt het kind de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen en heeft dus het recht om te vragen dat zijn eigen grenzen worden gerespecteerd.

Acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

Glaucoom
Laser/Licht therapie
Toyohari
Acupressuur
Samurai Shiatsu
Acupunctuur