Pijnloze acupunctuur

Japanse pijnloze acupunctuur?
Japanse acupunctuur heeft veel overeenkomsten en een aantal verschillen met de Chinese acupunctuur, die het meest bekend is in Nederland.
Wat is het verschil?
De Japanse acupunctuur, met name die van de Toyohari stijl, maakt gebruik van zeer milde pijnloze technieken. Dat wordt door de meeste mensen als zeer prettig en ontspannend ervaren. Het doet in effectiviteit niet onder voor de Chinese acupunctuur. De behandeling wordt precies en individueel afgestemd doordat steeds heel nauwkeurig wordt gevoeld hoe je lichaam erop reageert. Dit voelen gebeurt voornamelijk aan de slagader van de pols en aan de buik. Door middel van het met naaldjes behandelen van de acupunctuurpunten wordt je lichaam weer in balans gebracht. Acupunctuur is bewezen effectief bij het bevorderen van de vruchtbaarheid bij man en vrouw, bij verschillende klachten tijdens de zwangerschap, en bij behandeling van diverse klachten van kinderen.
Bang voor naalden?
Dat is gelukkig niet nodig. De Japanse Toyohari stijl gebruikt absoluut pijnloze technieken, en het wordt als zeer ontspannend ervaren.