Straatstenen voor een goede gezondheid

Baby's, kinderen en tieners

Bij de behandeling van kinderen gaat het niet alleen om het opruimen van hun symptomen, maar om het leggen van de straatstenen die een pad naar een goede gezondheid creëren dat hen naar de volwassenheid zal leiden. Acupunctuur is zeer geschikt voor kinderen omdat het een zachte behandelwijze is; is vrij van bijwerkingen en is volledig geschikt voor veel van de meest voorkomende kinderziekten zoals hoesten, astma, hooikoorts, lijm-oor, spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, angst, darmproblemen en bedplassen.

In ons centrum wordt elk kind behandeld volgens zijn persoonlijke ziekte verhaal. Er wordt de tijd genomen om naar zijn verhaal te luisteren en te begrijpen, en hoe het zijn dagelijks leven onderbreekt of beïnvloedt. Dit betekent dat het behandelproces wordt gevolgd in het tempo dat een kind aankan; voorzichtig en met aandacht. Sommige kinderen tolereren geen naalden, daarvoor zijn er alternatieve behandelwijzen zoals pijnloze acupunctuur, laserpen, pediatrische Shiatsu (Japanse vorm van massage), Gua sha, cupping, acupressuur, moxa, persnaalden en zaden die in plaats daarvan kunnen worden gebruikt. Het meer moedige kinderen zijn nieuwsgierig en genieten ze vaak van behandelen met naalden en de nieuwe ervaring.

Bij een eerste afspraak worden alle aspecten van het leven van het kind met ouder en kind besproken; van de klacht waarvoor ze een behandeling willen tot hoe een kind slaapt, eet, vriendschappen en hobby’s. Indien gewenst er wordt tijd genomen om met het kind te chatten en meer te weten te komen over hun favoriete spelletjes, vrienden, huisdieren, enz. om te ontdekken en te begrijpen wie ze zijn als kleine mensen.

Dit wordt gevolgd door de Chinese geneeskunde-diagnose van het controleren van de polsen en het kijken naar de tong. Als het kind zich prettig voelt en graag verder wil, volgt een kleine behandeling.

De meeste klachten zullen een aantal frequente behandelingen vergen en deze beginnen altijd met een gesprek over de voortgang en aansluitend een behandeling.

De eerste jaren van het leven van een baby zijn erg dynamisch; van uit een knusse, warme en donkere baarmoeder worden geduwd naar een heldere en lawaaierige wereld. De ongelooflijke groei en ontwikkeling die ze doormaken van het zogen, het spenen, het krijgen van tanden, het lopen en het beginnen met het zeggen van de eerste woordjes, is een reis die vaak wordt onderbroken door koliek, lichte koorts, kinderziektes, huiduitslag en nog veel meer kwaaltjes.  Door zachte acupunctuurbehandelingen kunnen baby’s worden aangemoedigd om te ontwikkelen, hoest en verkoudheid van zich af te schudden en een sterk gestel op te bouwen.