Ben jij bang voor naalden of wil jij om andere redenen niet geprikt worden met naalden? Dan kun je bij ons nog steeds acupunctuur ondergaan. Er bestaan namelijk vele varianten van acupunctuur zonder naalden
Acupunctuur zonder naalden

Pijn is een menselijke ervaring, cognities, emoties en gedrag worden beïnvloed door sociale en culturele context en hebben invloed op de pijnbeleving. Deze pijnbeleving is vooral een menselijke ervaring, het is subjectief en bestaat dan ook volledig in het hoofd. De perceptie van pijn wordt actief gecreëerd door de hersenen. Pijn is, net als de perceptie van andere zintuigen, te beïnvloeden. Hersenen maken bijvoorbeeld gebruik van datareductie: op basis van verwachtingen en emoties is er sprake van selectieve aandacht. Ook kan informatie extra waarde krijgen door emotie: de context die pijnbeleving kleurt is de psychologische gemoedstoestand van een persoon, ofwel emoties. Een aantal voorbeelden van het beïnvloeden van pijn zijn: wrijven, shiatsu, acupunctuur, hypnose, therapie en een placebo.

Kinderen zijn zeer ontvankelijk voor al wat het leven te bieden heeft. Soms betekent dat ook dat ze ontvankelijk zijn voor emotioneel te veel of te zware lasten. Deze lasten kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn. Maar uiten zich ook vaak op emotioneel vlak. Denk daarbij aan stiller zijn dan normaal, woede uitbarstingen, zich terugtrekken, zich groter voordoen dan ze in wezen zijn, enz. Hun kwetsbaarheid en overgevoeligheid heeft dan weer even een duwtje in de rug nodig, zodat het kind terug kan keren naar zijn/haar eigen levensritme. Tijdens een Samurai-Shiatsu behandeling leert het kind (bewust) te voelen wat er zich allemaal in het lichaam afspeelt, welke gedachten overheersen en welke verhalen hierbij horen. Door middel van deze lichaamsgerichte therapie worden emoties en spanningen getransformeerd in kwaliteiten en deugden. Veiligheid, vertrouwen, openheid, ruimte voor creativiteit en spel, het uiten van hun mening, het mogen delen van moeilijkheden en ervaringen, en dat alles binnen realistische grenzen staan centraal in de behandeling van het kind. Dit zijn emotionele basisbehoeften die voor elk mens van groot belang zijn. Gecombineerd met een aandacht volle aanraking voor het kind, is de levens-essentie om het kind op te laten groeien tot een volwassene met een goede stevige basis.

Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.