Ben jij bang voor naalden of wil jij om andere redenen niet geprikt worden met naalden? Dan kun je bij ons nog steeds acupunctuur ondergaan. Er bestaan namelijk vele varianten van acupunctuur zonder naalden

Acupunctuur zonder naalden

Pijn is een menselijke ervaring, cognities, emoties en gedrag worden beïnvloed door sociale en culturele context en hebben invloed op de pijnbeleving. Deze pijnbeleving is vooral een menselijke ervaring, het is subjectief en bestaat dan ook volledig in het hoofd. De perceptie van pijn wordt actief gecreëerd door de hersenen. Pijn is, net als de perceptie van andere zintuigen, te beïnvloeden. Hersenen maken bijvoorbeeld gebruik van datareductie: op basis van verwachtingen en emoties is er sprake van selectieve aandacht. Ook kan informatie extra waarde krijgen door emotie: de context die pijnbeleving kleurt is de psychologische gemoedstoestand van een persoon, ofwel emoties. Een aantal voorbeelden van het beïnvloeden van pijn zijn: wrijven, shiatsu, acupunctuur, hypnose, therapie en een placebo.

Voordelen van Japanse behandeltechnieken: Pijnloos, geschikt voor baby's, kinderen, tieners. Kortdurende behandelingen, Behandeling kan eventueel thuis worden voortgezet. Deze behandelmethode is geschikt van 0 tot 16 jaar.

Acupunctuur zonder naalden

Glaucoom

Acupunctuur is een veilige optie voor glaucoombehandeling en kan minder bijwerkingen hebben dan sommige conventionele behandelingen.

Degeneratieve bijziendheid

Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen op afstand scherp te zien.

Toyohari

Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn hele specifieke technieken ontwikkeld die als kenmerk dragen: minder is meer. De naalden gaan bij Toyohari niet of heel oppervlakkig door de huid heen en blijven veelal niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.

Acupressuur

Acupressuur is een uit China afkomstige techniek, waarbij de energieën van het lichaam geregeld worden door het uitoefenen van druk op de meridiaan-punten (energiebanen) op het lichaam. Dit heeft invloed op de emoties, spanningen en zorgt voor verlichting van pijn. Bij acupressuur wordt voornamelijk enkel druk uitgeoefend met de handen en vingen, bij acupunctuur wordt er gewerkt met zeer dunne naalden die op specifieke punten in het lichaam geplaatst worden.

Samurai Shiatsu

Shiatsu voor kinderen – Samurai Shiatsu is een praktisch oefenprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, waarbij beweging wordt gebruikt en een Multi-zintuiglijke waarneming wordt opgebouwd. De speciale oefeningen bevorderen de gezondheid en het welzijn, verbeteren de concentratie en bevorderen een goede houding. Het programma is duidelijk gestructureerd en zo ontworpen dat kinderen de oefeningen na relatief korte tijd zelfstandig en effectief kunnen uitvoeren. Regelmatig uitvoeren van het programma vermindert de opgebouwde stress (o.a. test- en examenangst) en verbetert de concentratie. Dit bevordert de ‘self-efficacy’ van kinderen, omdat ze met eenvoudige hulpmiddelen voor zichzelf en anderen beter in staat zijn om iets te bereiken. De wetenschap zichzelf te kunnen helpen in moeilijke situaties geeft het kind het vermogen en de zekerheid om te handelen. Door anderen een behandeling te geven, neemt het kind de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen en heeft dus het recht om te vragen dat zijn eigen grenzen worden gerespecteerd.

Acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

Glaucoom
Degeneratieve bijziendheid
Toyohari
Acupressuur
Samurai Shiatsu
Acupunctuur

Kinderen zijn zeer ontvankelijk voor al wat het leven te bieden heeft. Soms betekent dat ook dat ze ontvankelijk zijn voor emotioneel te veel of te zware lasten. Deze lasten kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn. Maar uiten zich ook vaak op emotioneel vlak. Denk daarbij aan stiller zijn dan normaal, woede uitbarstingen, zich terugtrekken, zich groter voordoen dan ze in wezen zijn, enz. Hun kwetsbaarheid en overgevoeligheid heeft dan weer even een duwtje in de rug nodig, zodat het kind terug kan keren naar zijn/haar eigen levensritme. Tijdens een Samurai-Shiatsu behandeling leert het kind (bewust) te voelen wat er zich allemaal in het lichaam afspeelt, welke gedachten overheersen en welke verhalen hierbij horen. Door middel van deze lichaamsgerichte therapie worden emoties en spanningen getransformeerd in kwaliteiten en deugden. Veiligheid, vertrouwen, openheid, ruimte voor creativiteit en spel, het uiten van hun mening, het mogen delen van moeilijkheden en ervaringen, en dat alles binnen realistische grenzen staan centraal in de behandeling van het kind. Dit zijn emotionele basisbehoeften die voor elk mens van groot belang zijn. Gecombineerd met een aandacht volle aanraking voor het kind, is de levens-essentie om het kind op te laten groeien tot een volwassene met een goede stevige basis.

Wij zijn gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum van Maartensdijk aan de Tolakkerweg 217 (7/8). Dit is het voormalige gemeentehuis van Maartensdijk. De ingang van Helios-Medica zit aan de achterkant van het gezondheidscentrum. Helios-Medica zit op de tweede verdieping. Er is een lift aanwezig in het pand. Er is voldoende mogelijkheid om uw auto kosteloos te parkeren. Openingstijden: enkel op afspraak!

Maandag t/m Vrijdag: 08:00-18:00 Zaterdag: 10:00-14:00 Zondag: Gesloten

Helios-Medica is centraal gevestigd op twee locaties in Maartensdijk (De Bilt) en Maarssen (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingen, Shiatsu therapienatuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manueleenergetische behandelingen.