Voedingsstoffen en allergieën meten

Elektronische acupunctuur als preventieve methode

Elektro-Acupunctuur volgens Voll (EAV) is een onderzoeksmethode ter ondersteuning van het vinden van de precieze oorzaak van klachten. Op energetisch niveau (het niveau van trillingen, frequenties e.d.) wordt gemeten welke oorzaken verantwoordelijk zijn geweest voor het ziek worden.

Met moderne meetapparatuur wordt tijdens het consult het gehele lichaam systematisch doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Voor dat onderzoek houd je een elektrode vast waardoor een zeer lage stroom wordt aangevoerd. Met een puntelektrode wordt vervolgens de elektrische weerstand gemeten van acupunctuurpunten op handen en voeten. Afwijkingen van de standaardwaarden geven zo een helder beeld van jou op dat moment. Het doormeten is pijnloos, want er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van naalden.

Heeft u last van klachten of vermoeidheid waar de medische wereld geen verklaring voor heeft? Bent u al helemaal onderzocht door uw arts en heeft u te horen gekregen dat u er maar mee moet leren leven? Of wellicht dat het tussen uw oren zit? Komt u dan eens langs bij onze praktijk. Want hoewel iedere behandeling maatwerk is, zijn al vele mensen met soortgelijke ervaringen u voorgegaan, van onverklaarbare pijnen en spanningen, van spijsverteringsproblematiek tot steeds terugkerende verkoudheden of migraines. Ook stress- en emotionele spanningsklachten vallen hieronder, aangezien deze grote impact hebben op het fysieke functioneren.

Elektro-Acupunctuur

Een kleine greep uit de klachten waar wij ervaring mee hebben:

vermoeidheid, uitputting/burn-out

chronische vermoeidheid (CVS, ME)

hoofdpijn, migraine

spastische darm, maag-darm klachten, buikpijn

eczeem, allergieën en andere huidproblemen

spier- en gewrichtsklachten

emotionele storingen, angsten, somberheid en depressies

hormoonstoringen

energetische disbalans in aura of chakra’s, blokkerende energie of verstoring

Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.