Specialisaties

Behandelingen

Acupunctuur

Acupunctuur is een zeer zachte behandelingsstijl die zich richt op de juiste acupunctuurpunten en milde stimulatie om de natuurlijke genezende kracht van het lichaam te beïnvloeden. Onze acupunctuurdiensten manipuleren de qi in uw lichaam om u gezonder en sterker te laten voelen.

Shiatsu Therapie

Dit is een geweldige therapie die vele functies van het lichaam stimuleert, waaronder spierfunctie, bloedsomloop en spijsvertering door acupunctuur punten te gebruiken met massage en zachte strek technieken. Shiatsu heeft effecten als therapie en als ontspanning tegelijk.

Leefstijl ondersteuning

Ongezonde leefgewoonten kunnen bijdragen aan een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen. Door slechte voedings- en levensstijlgewoonten te identificeren en te corrigeren, kan een volledig herstel worden bereikt - leidend tot hernieuwde energie, vitaliteit en kracht.
WIJ BIEDEN EEN ENORME WAAIER AAN BEHANDEL MOGELIJKHEDEN, DAARNAAST BESCHIKKEN WIJ OOK OVER SPECIALISATIES

Eerste keer?

Kom je voor het eerst? Dan zul je je al snel op je gemak voelen. De sfeer in de praktijkruimtes ademt een en al rust uit. We starten aandacht en een uitgebreid gesprek. Wie ben je? Waar heb je last van? Hoe ziet je medische verleden eruit? Wat zou je graag anders willen? Daarna bekijk ik je tong en voel ik je pols. Je tong geeft me informatie over de afgelopen periode, je pols over je toestand op dit moment. Samen met jouw verhaal vormt deze informatie het uitgangspunt voor je behandelplan. Dit plan neem ik met je door. Ook geef ik je graag advies over voeding en leefstijl. Een gezonde leefstijl ondersteunt de behandelingen en zorgt ervoor dat verbeteringen sneller merkbaar zijn. Daarna start ik je behandeling. Je eerste afspraak duurt ongeveer 2 uur. Na afloop Een acupunctuur- of shiatsu behandeling brengt je tot rust. Je krijgt ruimte in je hoofd en in het hele lichaam. Het is fijn als je dit gevoel vast kunt houden. Kun je je agenda zelf bepalen? Probeer eventuele drukke activiteiten dan niet daarna, maar op een ander moment te plannen. Vervolgafspraken Soms zijn er 2 tot 3 behandelingen voldoende. Maar vaak zullen meer afspraken nodig zijn. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer een uur. Kleding wordt doorgaans aangehouden; om te vermijden dat kleding het effect van de behandeling vermindert of verstoort kunt u het beste soepel zittende, dunne kleding dragen en er wordt op een futon (Japans matras) op de licht verwarmde vloer gewerkt. Op de dag van de behandeling is het belangrijk om niet te veel en te zwaar te eten en geen alcohol te gebruiken en na de behandeling is het aan te bevelen om het even wat rustig aan te doen. Plan geen aansluitende drukke afspraak of sportactiviteiten. Shiatsu en acupunctuur kunnen in een behandeling gecombineerd worden en ook afzonderlijk van elkaar worden toegepast. Als aanvulling op de behandeling maak ik gebruik van kruidenformules, natuurgeneeskunde, cupping, moxa of oor-acupunctuur (afhankelijk wat de persoon nodig heeft). De combinatie van methoden helpt om gericht te kunnen werken aan de algehele welzijn van de persoon.

Gepersonaliseerde behandelingen: U krijgt een volledige geïndividualiseerde behandeling

Gecertificeerde therapeut: Uw behandeling zal worden uitgevoerd door een uitsluitend erkend therapeut

Ervaren therapeuten: Meerdere jaren ervaring op het gebied van oosterse geneeswijzen

Comfortabele ligging: Voor minder validen toegankelijk, gratis parkeren

Praktiserend netwerk: Samenwerking met artsen en complementaire behandelaars

Doelstelling therapieën: Onze therapieën zijn gericht om het welzijn van u te ondersteunen en verbeteren

Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt),  (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.