Acupressuur

Acupressuur

De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens de filosofie die hieraan ten grondslag ligt, bevinden zich in de huid van het hoofd, de rug, borstkas, armen en benen een twaalf- of veertiental energiebanen of meridianen, die in de vingertoppen en tenen eindigen. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. De duur van de behandeling varieert sterk. Geen naaldjes: Waar de acupunctuur met naaldjes werkt, wordt bij acupressuur en ook shiatsu de huid aangeraakt. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan soms ook met de handpalm, elle-boog, knie of voet worden gegeven.

Ieder mens is anders ook al lijken de symptomen op elkaar. De een heeft een sterk gestel, de ander een zwakker. De een is dik, de ander dun en leeftijd speelt ook een rol. Al deze factoren worden overwogen en meegenomen in het vaststellen van het behandelplan. Een behandelplan is daarom altijd een aanpak op maat en kan bij elke afspraak worden bijgesteld. Heeft u angst voor naalden? Dan is dat geen probleem. Er zijn methodes zoals Laser/Licht acupunctuur waarmee wij u kunnen helpen.

Helios-Medica methode bestaat uit een verscheidenheid aan acupunctuurtechnieken met als expertise abdominale acupunctuur. Geheel van toepassing op uw situatie passen wij abdominale acupunctuur en combineren deze met een of meerdere technieken. Zo zijn wij in staat geweest vele cliënten van hun klachten af te helpen. De methodes die wij toepassen zijn, de eerder genoemde abdominale acupunctuur, Laser/Licht en klassieke acupunctuur waaronder Japanse acupunctuur, als ook oor acupunctuur, balans-, schedel- en navelacupunctuur. Eventueel ondersteund door shiatsu, cupping, moxa, beschikken wij over de beste mogelijkheden om u te helpen.

Wij zijn toegewijd tot het vinden van een oplossing van uw klachten en de sleutel tot uw gezondheid. Een behandeling is gericht op het verkrijgen van een betere energieflow, het opheffen van blokkades, het verlichten van pijn.