Laser/Licht therapie

Laser acupunctuur is een moderne methode waarbij zonder naalden acupunctuur wordt toegepast. De laserdioden worden op acupunctuurpunten op het lichaam geplakt en het licht penetreert vervolgens het lichaamsweefsel. De lage laser kracht is veilig voor het menselijk lichaam en heeft een diepe werking op de acupunctuurpunten. Net als acupunctuur met naalden geeft laser acupunctuur over het algemeen goede resultaten. Tenslotte voor mensen die bang zijn voor naalden en voor kinderen en mensen met huidproblemen is deze toepassingsmethode een goede uitkomst. De laser is de afgelopen decennia bezig aan een opmars in zowel de reguliere als de acupunctuur geneeswijze. Onderzoek van de laatste 20 jaar heeft aangetoond dat laag vermogen laserlicht een positief effect heeft op weefsels. Deze kennis is gebaseerd op reguliere wetenschappelijke inzichten.

Welke factoren worden beïnvloed met laserlicht?

1. Toename vascularisatie
2. Stimulatie productie collageen
3. Stimulatie ATP opbouw
4. Toename activiteit lymfestelsel
5. Verhoging DNA en RNA synthese
6. Vermindering prikkelbaarheid zenuwweefsel
7. Stimulatie fibroblast activiteit
8. Stimulatie weefselgranulatie en bindweefselprojecties
9. Stimulatie vrijkomen acetylcholine

Voordelen van laser therapie:

Lasertherapie verbetert onder meer de circulatie van bloed en lymfe, van bot – en kraakbeen opbouw, van energie aanmaak op celniveau, versnelt herstel beschadigd weefsel, is pijnstillend, vermindert zwelling en werkt ontstekingsremmend.

9 wetenschappelijke klinische resultaten:

1. Verbetering bloedsomloop
2. Verbetering bloedparameters (zuurstof stofwisseling en immuniteitsfactoren)
3. Afname ontstekingsprocessen
4. Afname oedeem
5. Stimuleren van de cel activiteit
6. Immunologische werking in huidcellen en bloed
7. Antibiotische werking
8. Hoge effectiviteit pijnstilling
9. Verbetering bot- en kraakbeenweefsel

Wij staan voor een holistische lichaam therapeutische ondersteuning in uw individuele levenssituatie. Soms is een Shiatsu behandeling de eerste keuze, of kunnen Acupunctuur en elementen uit de TCG je lichaam gemakkelijk begeleiden naar ontspanning. Of heb je een combinatie van alle drie nodig? Laten we het samen ontdekken.”]

Contact