Do-In oefeningen

Do-In

Het is goed om letterlijk ‘lekker in je vel te zitten’. Wie een soepel lijf heeft, is over het algemeen energieker, gezonder en gaat flexibeler om met de dingen in zijn leven.

Do-In is een zachte vorm van yoga om gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Het is van origine een oosterse bewegingsleer, waarbij de meridianen (energiebanen), drukpunten en je ademhaling centraal staan. Een Do-In bestaat uit meridiaanstrekkingen, zelfmassage en meditatie. Wanneer je met regelmaat Do-In doet, komt je Ki (levensenergie) meer in balans en al snel voel je dat je lichaam soepeler en vitaler wordt.

De letterlijke vertaling van Do-In is ‘de weg naar binnen’. Zo zult je merken dat niet alleen je lijf zich prettiger gaat bewegen, ook je geest zal rustiger worden en je zult je meer in balans voelen.

Voor wie is Do-In geschikt?

De basis Do-In is voor iedereen geschikt. Voor ieder die graag eigen verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn welzijn. Shiatsu en Do-In bieden je een manier van bewegen die voor iedereen te volgen is. Ieder doet Do-In op zijn eigen niveau, binnen zijn eigen grenzen en voor eigen bewustwording en ontwikkeling. Ook als je nog niet lenig bent, is deze vorm van Do-In te volgen. Het gaat om het leren luisteren naar je eigen lichaam.

‘Ben jij een sporter die regelmatig blessures heeft?’

Door het doen van Do-In kun je spieren en lichaam leniger maken en hierdoor wordt de kans op blessures verkleind.

De eeuwenoude Do-In leer ligt ten grondslag aan de Do-In Yoga. Door bewust te bewegen versterk je het lichaam. De oefeningen zijn terug te vinden in verschillende oosterse vecht- en verdedigingssporten zoals Tai chi, Qi Gong en Aikido.

De basis van Do-In bestaat uit de zes meridiaanstrekkingen, ook wel de masunaga-strekkingen genoemd (naar de bedenker Shizuto Masunaga). Zij hebben betrekking op de meridianen met de bijhorende organen. Elke strekking heeft betrekking op twee organen, waarbij de ene een yin-energie heeft en de andere een yang-energie. Bijvoorbeeld de metaal strekking heeft effect op long (yin) & dikke darm (yang).

Het principe yin/yang daar heb je wellicht weleens van gehoord: twee tegengestelde krachten die elkaar aanvullen, bijvoorbeeld licht kan niet zonder donker en mannelijk kan niet zonder vrouwelijk. Energieën/organen hebben elkaar nodig om te functioneren. Zo is het ook in het leven: het één kan niet zonder het ander. We kunnen niet positief ontwikkelen zonder ook negatieve ervaringen te hebben.

Een groot onderdeel van een Do-In oefeningen bestaat uit het doen van meridiaanstrekkingen. Er zijn vele varianten en strekkingen en deze zijn terug te voeren op 6 basisstrekkingen. Deze hebben invloed om je meridianen (energiebanen) in je lichaam.

D¯o-In is een oude traditionele oefening voor het cultiveren van lichamelijke gezondheid, mentale rust en spiritualiteit. In de afgelopen 5.000 jaar heeft het gediend als de oorsprong van bekende disciplines als shiatsu, acupunctuur, moxa, cupping, Do-In oefeningen en meditatie. D¯o-In betekent letterlijk trekken en strekken en is ontstaan ​​als een manier om een ​​lang leven te bereiken en het hoogste potentieel van mentale en spirituele ontwikkeling te bereiken.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. De in dit formulier verstrekte informatie wordt uitsluitend gebruikt zodat we met u kunnen corresponderen over uw verzoek. We zullen uw informatie nooit met anderen delen. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Contact