Helios-Acuvision

Geïntegreerd acupunctuur behandelingsprogramma om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van onze patiënten en de onderliggende aandoeningen die verband houden met oogaandoeningen. Deze behandeling is compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten. AcuNova acupunctuur is een acupunctuur methode ontwikkeld door dr. John Boel, oogarts en acupuncturist in Denemarken. In combinatie met de Klassieke acupunctuur en de westerse moderne acupunctuur een effectieve methode voor het behandelen van de acute en chronische oogaandoeningen. Helios-Acuvision is onderdeel van de AcuNova acupunctuur speciaal ontwikkeld om acute en chronische aandoeningen van de ogen te behandelen. Met deze methode behandel ik als acupuncturist, met bijzondere aandacht voor de Boel acupunctuurbehandelingen waarin ik gespecialiseerd ben, zowel preventief en behandeling van disfuncties van oogziekten.

De meest voorkomende ziekten die ik behandel met deze methode zijn: Maculopathie, Droge en natte seniele maculaire degeneratie, Glaucoom, Droge ogen, Diabetische retinopathie, Retinale vasculaire occlusie, Retinitis pigmentosa.

Voor diegenen die dit soort acupunctuur voor de ogen niet weten, is het belangrijk om te specificeren dat de naalden niet in de ogen worden gefixeerd maar in andere delen van het lichaam (ver van de ogen!). Er wordt met zo min mogelijk naalden gewerkt. Om de doeltreffendheid van de behandeling te versterken is belangrijk een frequente behandeling van de betreffende punten. Wij hebben een behandel pakket samengesteld, deze omvat een frequentie van dagelijks behandelen gedurende 5 tot 7 dagen. De behandeling duurt 1 uur en 30 minuten met een tussen pauze van 30 minuten. Tijdens de behandeling en de dagen daarna wordt de acupunctuur behandeling ondersteunt met vitaminen en mineralen tabletten en kruiden formules die de ogen structuur vitaliseren.

Over de behandeling

De naalden worden ver van de ogen geplaatst, omdat het principe van reflexologie wordt uitgebuit: een punt wordt gestimuleerd om op een ander punt een resultaat te verkrijgen. De naalden zijn gemaakt van staal, eenmalig gebruik, steriel en erg dun. De pijn die wordt gevoeld bij het aanbrengen van de naald is vergelijkbaar met die van traditionele Chinese acupunctuur: het voelt op het moment dat de naald wordt ingebracht en verdwijnt dan, zodat sommige patiënten tijdens de sessie in slaap vallen. In de dagen  na de behandelingen kunt u positieve bijwerkingen krijgen, zoals verzwakking of verdwijning van osteo articulaire pijnen in verschillende delen van het lichaam, betere slaapkwaliteit, algemene ontspanning, tinnitusverzwakking en / of gehoorversterking, temperatuurverbetering in koude handen en voeten en verzwakking of verdwijning van krampen en tintelingen.

Deze behandeling wordt ondersteunt met homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.”