Laser/Licht Therapie

Laser acupunctuur “Traditie ontmoet innovatie”

Laser acupunctuur is een moderne methode waarbij zonder naalden acupunctuur wordt toegepast. De laserdioden worden op acupunctuurpunten op het lichaam geplakt en het licht penetreert vervolgens het lichaamsweefsel. De lage laser kracht is veilig voor het menselijk lichaam en heeft een diepe werking op de acupunctuurpunten. Net als acupunctuur met naalden geeft laser acupunctuur over het algemeen goede resultaten. Tenslotte voor mensen die bang zijn voor naalden en voor kinderen en mensen met huidproblemen is deze toepassingsmethode een goede uitkomst.

Opmars van de Laser:

De laser is de afgelopen decennia bezig aan een opmars in zowel de reguliere als de acupunctuur geneeswijze. Onderzoek van de laatste 20 jaar heeft aangetoond dat laag vermogen laserlicht een positief effect heeft op weefsels. Deze kennis is gebaseerd op reguliere wetenschappelijke inzichten.

Voordelen van laser therapie:

Lasertherapie verbetert onder meer de circulatie van bloed en lymfe, van bot – en kraakbeen opbouw, van energie aanmaak op celniveau, versnelt herstel beschadigd weefsel, is pijnstillend, vermindert zwelling en werkt ontstekingsremmend.

Wat kan er behandeld worden?

Afvallen

Ademhalingsproblemen

Artritis

Hoofdpijnen en migraine

Slapeloosheid

Rugpijn

Menstruatieproblemen

Overgangsklachten

Verstoorde spijsvertering

Chronische pijnen

De behandelingen d.m.v. laser-acupunctuur zijn tot op bepaalde hoogte vergelijkbaar met de behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van naaldjes. Bij laser-acupunctuur worden de acupunctuurpunten echter gestimuleerd door een soft-laser. Dit bevordert een veel sneller resultaat, de activering gaat dieper en is in tegenstelling tot de naalden volledig pijnloos. Vooral onze anti-rookbehandeling is zeer succesvol en tot ver over de grenzen bekend. Lasertherapie is de meest recente verfijning van acupunctuur. Een laserbehandeling is volkomen veilig en pijnloos. De laser, in feite een smalle, heel sterke lichtbundel, dringt diep genoeg in de huid door om gekozen punten te stimuleren, zonder daarbij de huid te beschadigen.