Reiki behandeling

€75

Wat is Reiki?

Reiki is een energetische therapie en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam met levensenergie wordt behandeld. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’). Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, als een geheel gezien en worden blokkades opgeheven waardoor de Ki beter gaat stromen. Bij een Reiki behandeling wordt rustgevende muziek afgespeeld en leg ik mijn handen op je lichaam breng daarmee levensenergie (Ki) via mijn handen over. Mijn handen verplaatsen zich naar de verschillende energetische centra, waaronder de meridianen, nadi’s en chakra’s.

Als alternatieve geneeswijze is reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Informatief gesprek

Wie informatie wil ontvangen over Reiki of cursussen/workshops in Usui Reiki, kan vrijblijvend een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met ons. Ook als je al een graad in Reiki hebt, verdieping zoekt en wilt weten wat een volgende stap voor je kan zijn kan je zo’n afspraak maken. Het is ook een mooie gelegenheid om de sfeer van onze Reiki praktijk te proeven. De duur van een informatief gesprek is afhankelijk van je vragen, maar gemiddeld rond de 60 minuten. De bijdrage voor dit gesprek is een bedrag naar eigen keuze.

De behandeling

De reiki healer of therapeut zorgt niet alleen voor meer energie. Hij versterkt tegelijk ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Zo verkleint ons risico op allerlei aandoeningen aanzienlijk en worden de symptomen ervan verzacht. In het allerbeste geval zelfs genezen.

Bewust kiezen

De meesten die een reiki- healer opzoeken doen dit bewust. Ze weten wat een reiki- behandeling inhoudt, en wat die voor hen kan betekenen. Als je er bewust voor koos kan reiki je helpen zowel lichamelijke als geestelijke klachten te behandelen. Met Reiki maken we weer verbinding met onze oorspronkelijke energiebron. Deze herwonnen energie stroomt niet alleen naar onszelf maar even goed naar anderen. Het gaat dan om wat men neutrale energie noemt. Die is zowel verantwoordelijk voor alle materie, als voor alles wat leeft. Het gaat dus niet alleen om mensen maar even goed om dieren, zaken, en gebeurtenissen. Deze hebben één voor één energie nodig om te leven of om te bestaan. Reiki brengt ons weer in evenwicht en dat is nodig voor een goede fysieke en mentale conditie.

Reiki coaching

De Reiki 1 cursus is een afgerond geheel en wordt aangeboden volgens de traditionele methode van Dr. Mikao Usui. Iedereen kan Reiki leren, de methode is zeer toegankelijk, geschikt voor alle leeftijden, je hebt er geen speciale gave voor nodig.
De eendaagse cursus wordt gegeven in het weekend, hierna heb je Reiki voor de rest van je leven. Na het behalen van Reiki I ( eerste graad – Shoden ) kun je jezelf én ook anderen of je huisdier al één op één Reiki behandelingen geven, door middel van handopleggingen.

Reiki inwijdingen

Inwijding Reiki 1

Dit is je eerste stap in het Reikiproces. Je begint aan een nieuwe ontwikkelingsfase in jouw spirituele groei. Reiki 1 is werkzaam op het lichamelijk niveau en is in eerste instantie bedoeld voor jezelf, je leert echter ook op welke wijze je anderen kunt behandelen. Je ontvangt van ons een uitgebreide map met informatie over  de geschiedenis van Reiki en beschrijvingen van de behandelingsmogelijkheden en de daarbij behorende handposities. Het oefenen van het geven van een behandeling. Nadat je bent ingewijd begint je lichaam aan een schoonmaak periode van ongeveer 21 dagen.

Inwijding Reiki 2

Reiki 2 is het natuurlijke vervolg waarmee je een behoorlijke stap vooruit neemt. Waar Reiki 1 alleen op lichamelijk niveau werkt kom je met Reiki 2 op het mentaal/geestelijk niveau en heb je dus een behoorlijk krachtig instrument in handen. Je kunt jezelf nu beter verbinden met iemand die je behandeld en zelfs energie op afstand sturen. Voor jezelf betekent het ook een stevige duik in je ontwikkeling want je eigen proces gaat natuurlijk ook gewoon door en je gaat nu de confrontatie aan met jezelf op geestelijk/mentaal niveau. Voor Reiki 2 krijg je natuurlijk een aanvulling voor je cursusmap met 3 Reiki symbolen en de uitleg hoe en waar deze gebruikt mogen worden. Het spreekt voor zich dat je eerst Reiki 1 gedaan moet hebben en er tussen de beide inwijdingen ongeveer een 3 maanden zit.

Inwijding Reiki 3 (Master)

Dit is de weg om toegang te vinden tot verdere spirituele groei, die je leven zal verrijken en naar hoger niveau tilt, naarmate je meer en meer bereid bent je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen. Je ontvangt tijdens de inwijding het Master symbool, het lichtsymbool, aangereikt. Met dit Master symbool wordt ook geoefend. Door de inwijding in de derde graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt. Hiermee ben je in de fase van het spirituele/zielsniveau terecht gekomen. De initiatie van het Master symbool zorgt ervoor dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki energie te geven.

Spirituele ontwikkeling

Als je een innerlijke drive voelt om je spiritueel te ontwikkelen of als je de spirituele/geestelijke kant van het leven eens wilt gaan onderzoeken of als je voelt dat het nu de tijd voor je is het roer om te gooien omdat je leven niet meer loopt zoals je gewenst had, dan zijn er oneindig veel manieren om je spirituele kant te verkennen en te voeden. Meestal begint het met lezen van spirituele tijdschriften en boeken; vervolgens kan men cursussen en workshops op dat gebied volgen.

Maar ook om dagelijks thuis met spiritualiteit bezig te zijn, zijn er legio mogelijkheden.

Waarvoor dient spirituele ontwikkeling?

Spirituele ontwikkeling is de reden van ons bestaan hier op Aarde. We zijn hier gekomen om ons steeds verder te ontwikkelen in spirituele zin. We zijn hier gekomen om ons te herinneren wie we werkelijk zijn: kinderen van God. Zolang we dit gegeven blijven ontkennen zullen we strijd ontmoeten. Als we eenmaal zover zijn dat we al dat gevecht, al die weerstanden en oorlogen echt zat zijn, gaan we op zoek naar andere waarden en ontdekken we de ware rijkdom van leven. Dan willen we leren en groeien, groeien naar het Licht waar we oorspronkelijk vandaan komen.

Afspraak maken?

Door op de knop “Book online” boven aan de pagina te drukken kunt u een afspraak maken en u vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden.