Cranberrysap helpt de bloeddruk te verlagen

Als uw bloeddruk hoger is dan 120/80, loopt u mogelijk risico op hypertensie en andere hart gerelateerde problemen. En dat is een grote zorg als u een nieraandoening heeft. Als u een hoge bloeddruk heeft, wat kunt u er dan aan doen? Uw arts kan medicijnen aanbevelen. Veranderingen in uw dieet en levensstijl kunnen ook helpen, zoals:

  • Gewicht verliezen
  • Train minstens 30 minuten per dag
  • Eet gezond: weinig natrium, kalium, fosfor en eiwitten
  • Alcohol vermijden
  • Niet roken
  • Cafeïne vermijden
  • Stress verminderen

Het aanbrengen van deze levensstijlveranderingen kan een positief effect hebben op uw bloeddruk en u helpen bij het beheersen van nieraandoeningen. Maar er is nog minstens één wijziging in uw dieet die u kunt aanbrengen om uw bloeddruk te verlagen of onder controle te houden. Drink cranberry sap.

In een onderzoek uit 2012 ontdekten onderzoekers dat het regelmatig drinken van cranberry sap de bloeddruk (zowel systolisch als diastolisch) met drie punten kan verlagen. Het klinkt misschien niet veel, maar het is genoeg om bijvoorbeeld iemand van pre-hypertensie terug in het normale bereik te krijgen. Lees voor meer informatie het uitgebreide en interessante artikel Hebben veenbessen (of hun supplementen) gezondheidsvoordelen? We beoordelen het onderzoek .

Als je cranberry sap gaat drinken om je bloeddruk onder controle te houden, streef dan naar 2 tot 3 kopjes per dag. Maar kies een suikerarme of suikervrije optie om de overtollige calorieën te vermijden. Als je geen fan bent van cranberry sap, kun je nog steeds profiteren van de voordelen van deze bes door verse of gedroogde cranberries te eten, of een cranberrysupplement te nemen. Als u een nieraandoening heeft, overleg dan met uw arts over het toevoegen van veenbessen aan uw dieet. Het is mogelijk dat te veel cranberry in uw dieet de vochtbalans kan verstoren. De eigenschappen van veenbessen kunnen ook als bloedverdunner werken, dus let op als u aspirine of een bloedverdunner medicijn gebruikt. Als je van cranberry sap mag genieten, wat ga je er dan bij eten? Nier-vriendelijke maaltijden, toch? U vindt vele opties om uit te kiezen op een maaltijdmenu, zoals de Denver Frittata, aardappelpuree en kaneelappels, Linguini met zalm en groenten, gewone omelet, zoete aardappelen en broccoli en vele anderen.

Leave a comment