15 beste kruidenthee-ingrediënten voor genezing

Staren naar de theemuur van een supermarkt kan intimiderend zijn. Er zijn zoveel opties, en elk heeft een ander doel, van het verzachten van je keel tot het helpen afvallen tot gewoon behoorlijk goed smaken. Je kunt combinaties maken van: (gember, knoflook, rozemarijn, kurkuma, oregano, plus een beetje lokale honing).

1. Gember – Antiviraal. Het bevat bijna een dozijn antivirale verbindingen, is ook pijn verlichtend, antiseptisch en antioxidant. Helpt bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid, keelpijn en ontstekingen van slijmvliezen. Het vermindert ook pijn en koorts en heeft een licht kalmerend effect dat rust bevordert.

2. Echinacea (bladeren en bloembladen) – Antibacterieel. Verhoogt het gehalte aan properdine, een chemische stof die een deel van het immuunsysteem activeert dat verantwoordelijk is voor het verhogen van de afweermechanismen tegen virale en bacteriële aanvallen.

3. Knoflook – Antibacterieel, schimmelwerend. Bevat verschillende nuttige stoffen die het immuunsysteem stimuleren, waaronder allicine, een krachtig, natuurlijk antibioticum. Kan het beste rauw worden gebruikt.

4. Garden Echinacea– Antiviraal, antibacterieel, antischimmel. Het is zowel antiseptisch als immuun stimulerend en verhoogt de bloedtoevoer naar de milt. De chemische stof berberine in activeert witte bloedcellen die bacteriën, schimmels, virussen en tumorcellen vernietigen.

5. Salie – Antiseptisch, antibacterieel. Verzacht keelpijn, bevordert een goede spijsvertering en verlicht menstruatiekrampen.

6. Pepermunt – Het is niet alleen een pijnstiller voor hoofdpijn en vermindert koorts door zweten en afkoeling van het lichaam op te wekken, maar het helpt ook om slijm en ander materiaal uit de longen, bronchiën en luchtpijp te halen tijdens bronchitis, verkoudheid en griep.

7. Zwarte bes (bladeren of fruit) – De vrucht is zeer rijk aan vitamine C en de bladeren kunnen in thee worden gebruikt.

8. Kaneel – Antibacterieel, antiviraal, schimmelwerend. Helpt braken te stoppen en misselijkheid te verlichten, en verhoogt de beperkte bloedstroom.

9. Kruidnagel – Antiviraal, schimmelwerend, antimicrobieel, antioxidant, ontstekingsremmend. Helpt bij het bestrijden van infecties en verlicht pijn.

10. Citroen – Nog een rijke bron van vitamine C, pers wat in je thee.

11. Kamille – Schimmelwerend, antibacterieel, antiseptisch, ontstekingsremmend. Natuurlijk kalmerend middel.

12. Citroengras – Antibacterieel, ontstekingsremmend, antiparasitair, schimmelwerend. Verlicht spijsverteringsproblemen en vochtretentie, verbetert de bloedcirculatie en verwijdt de bloedvaten.

13. Oregano – Een algemene versterkende en immuun versterker.

14. Rozemarijn – Antibacterieel, antiseptisch, anti-parasitair, schimmelwerend. Goed voor de zenuwen en heeft een stimulerende werking.

15. Kurkuma – Anti-oxidant, ontstekingsremmend, schimmelwerend en antikanker. Het is een bloedzuiveraar en helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Leave a comment