Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:

U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen.

Voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen.

Geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken.

Preventieve behandelding om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden.

Helios-Medica

De WHO is van mening dat traditionele geneeskunde (TCM) belangrijk is en veelal wordt onderschat. Ze heeft daar een duidelijk standpunt over ingenomen. Het succes van een goede primaire gezondheidszorg wordt gedreven door de toepassing van zowel wetenschappelijke als traditionele kennis en de toegang tot effectieve en betaalbare geneeskunde, waaronder traditionele geneeskunde.

Traditionele, complementaire en integratieve geneeskunde

Acupunctuur: beoordeling en analyse van rapporten over gecontroleerde klinische proeven

Contactformulier:

  Voel je welkom - Aan de zonnige kant van het leven!

  Gerichte aanpak!

  Wij staan voor een holistische lichaam therapeutische ondersteuning in uw individuele levenssituatie. Soms is een Shiatsu behandeling de eerste keuze, of kunnen Acupunctuur en elementen uit de TCG je lichaam gemakkelijk begeleiden naar ontspanning. Of heb je een combinatie van alle drie nodig? Laten we het samen ontdekken.

  Dermatologie

  Er zijn geen bijwerkingen van de behandeling en de patiënt zal een algehele verbetering van de gezondheid en vitaliteit voelen. De behandeling bestaat uit zowel acupunctuur als aangepaste Chinese kruidenformules

  Hormonale klachten

  In het menselijk lichaam zijn diverse hormonale organen aanwezig. Deze organen worden klieren genoemd. Zij geven signaalstoffen (= hormonen) af aan de bloedbaan. Via de bloedbaan komen de hormonen terecht bij hun doelwitorgaan en brengen zo het beoogde effect teweeg. Vanuit het doelwit orgaan vindt een remmende terugkoppeling plaats naar de hormonale klier, waardoor de hormoonproductie en – afgifte geregeld wordt. Hierdoor wordt in de normale situatie de hormonale huishouding op peil gehouden.

  Verslavingen

  Dat acupunctuur een ontspannend effect kan hebben, een gevoel van welbehagen creëren, mogelijk de hersenactiviteit positief beïnvloeden en helpen de afkickverschijnselen de baas te worden – zoveel is duidelijk. Maar roken is primair een gedragsprobleem en een therapie kan zich slechts richten op ondersteuning: stoppen zal de roker echt zelf moeten doen.

  Dermatologie
  Hormonale klachten
  Verslavingen
  FAQ

  Veel gestelde vragen

  Holistisch is gebaseerd op vijf pijlers: mentaal, fysiek, energetisch, spiritueel en emotioneel.

  Shiatsu therapie en Acupunctuur worden ruim gedekt vanuit aanvullende pakket, alternatieve geneeswijze. Heeft u de juiste aanvullende verzekering dan krijgt u geheel of, (een deel van) de behandeling vergoed. Daarvoor kunt u zich vooraf informeren bij uw zorgverzekeraar.

  Indien de behandeling het toelaat, wordt er over de kleding heen gewerkt. Het is belangrijk om tijdens de behandeling gemakkelijke en soepele kleding te dragen.

  Bij shiatsu is een diagnose belangrijk. We kijken en vragen naar het functioneren van je lichaam op dat moment. We zoeken naar de disbalans in het lichaam en hoe deze te behandelen. Dit is nodig om de oorzaak van je klacht te achterhalen voordat we gaan behandelen. Je kunt denken aan vragen over het ontstaan van je klacht, dagritme, slaappatroon, eetpatroon, urine en ontlasting. Er wordt dus niet uitsluitend op de spieren gewerkt, maar vooral op een dieper niveau om de circulatie van bloed en Qi levensenergie in het lichaam te bevorderen.

  De voordelen van shiatsu therapie voor je gezondheid gaan verder dan alleen het oplossen van kwalen en pijnen. Aandacht, voeding en leefstijl adviezen, evt. oefeningen.