Balans methode

Balans methode

Dr Tan’s Balance Method Acupuncture is zeer effectief voor het behandelen van alle pijnklachten. Na het aanprikken van de juiste acupunctuurpunten heb je direct pijnverlichting. Dus je ziet gelijk of het werkt. Voor blijvend resultaat zal de behandeling nog een aantal keren herhaald moeten worden. De eerste acupunctuurbehandeling bestaat uit een intakegesprek en vervolgens de behandeling. Bij pijnklachten vragen we je eerst heel goed aan te geven waar de pijn precies zit, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op de schaal van 0 tot 10. Tijdens de behandeling vragen we je regelmatig waar de pijn is en welke intensiteit je voelt. Op deze manier kunnen we onze acupunctuurpunten bepalen. Jouw input is dus heel belangrijk om de behandeling te evalueren.

Verder zal ik vragen stellen naar aanleiding van je klacht(en). Algehele conditie, medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Eventueel wordt je tong bekeken en je pols gevoeld. Hiermee wordt informatie verkregen over de energie en de kwaliteit van de energiebanen (meridianen) in je lichaam. In het geval van pijn zal nader onderzoek van pijngebied en eventueel functietesten van bepaalde gewrichten gedaan worden. De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen zal leiden tot de uiteindelijke diagnose, en het behandelplan.

De acupunctuurnaalden prikken in balancerende meridianen op afstand, dus niet in het pijngebied zelf. Na het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten blijf je 20-30 minuten liggen om de behandeling te laten inwerken. Tenslotte wordt de behandeling geëvalueerd, wordt er besproken wat je kunt verwachten van de behandeling en wordt er tot slot een behandelplan gemaakt.