Cupping Therapie

Cupping Therapie

Cupping is een vorm van bindweefselmassage, waarbij de cup vacuüm wordt getrokken op het lichaam. Hierdoor worden spieren en huid goed gevoed en ontdaan van afvalstoffen, hetgeen een diepe ontspanning geeft. Cupping heft blokkades in energiestromen op. De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de plastic cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast.

Na een cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter! Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt. Wanneer kies je voor deze therapie: als u kou en/of veel spanning in uw lichaam heeft. En een massage niet het gewenste effect heeft.Wat houd het in: het wordt uitgevoerd in combinatie met een massage vanaf een uur, waarvan 20 min gebruikt wordt voor de cupping therapie. Er worden speciale cups op bepaalde plekken van het lijf geplaatst. Waarna er een negatieve druk wordt toegepast.

Doelstelling: het opheffen en afvoeren van energieblokkades. Verminderd, kou en opkomende verkoudheid, spier en gewrichtsklachten, hoofdpijn en migraine, pijn in de onderbuik en zwelling en/of vocht in de knie of enkel. Na de therapie ontstaan rode tot donker paarse plekken op het lichaam die vanzelf verdwijnen na ongeveer 1 á 2 weken.

Bij een gevoelige of zwakke huid wordt cupping therapie afgeraden.

Let op: Na de cupping therapie is het verstandig om het lichaam goed warm te houden, ook na het sporten. Niet koud douchen zelfs wanneer het buiten warm is.

LET OP: Cupping therapie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen!

Uit een overzicht van vertrouwde studies van PubMed Central: Zeer gerespecteerde database van de National Institutes of Health suggereert dat de genezende kracht van cupping-therapie meer kan zijn dan alleen een placebo-effect. De onderzoekers ontdekten dat cupping-therapie onder meer kan helpen bij de volgende aandoeningen: gordelroos, gezichtsverlamming, hoest en kortademigheid, acne, lumbale hernia, cervicale spondylose. Meer weten over Cupping-Therapie? Neem vandaag contact met ons op!